dinsdag 27 maart 2018

Karig bedeeld

Nee, ik niet, maar Den Helder, qua zonuren de laatste dagen. Ook gisteren was het pas een uur of twee voordat ie te zien was en dat is voor mij laat. Hij draait dan al van t erf en mijn energie is meestal al grotendeels aan andere zaken besteed. Ik rommelde even wat en zette de grijze bak in de steeg. Dat was jaren lang nogal een opgave voor mij. Ik woon ongeveer midden tussen twee bakkenverzamelplekken, wat inhoudt dat ik nogal een stuk moet lopen met zo'n zware bak. Voorheen redde ik dat eigenlijk amper. Ernaar toe was eigenlijk mijn max, dus daar op een paaltje zittend bijkomen voor ik weer naar mijn erf hompelde. Nu doe ik het vrijwel met twee vingers in de neus. Kleine verschillen voor een ander, voor mij een juichmoment.
Nu komt de hulp en zie ik wel wat de rest van de dag brengt. Holladiejee!

7 opmerkingen:

 1. Jammer van die zonuren. Wij hadden mazzel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken dat wel, van die juichmomenten omdat er iets lukt wat voorheen niet of met de allergrootste inspanning maar net aan lukte... voor een ander heel vanzelfsprekend, voor mij een moment van dankbaarheid. Wij hadden hier gister nog best veel zon. In een hoekje in de tuin nog wat straaltjes opgevangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je gezien dat er een open brief van Rob Scholte is op zijn site, ondertekend door heel veel andere musea en vele anderen.

  Ik ging er even kijken hoe het met de openingstijden was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zon? Geintje jah. Hier al meer dan een week geleden een uurtje of drie zon gezien..
  Gisteren trok de mist op zodat we oranjerode wolken in het westen bekeken. Vanmorgen weer loodgrijs, nu iets tussen grauw en grijs in, geen stukje blauw, zal vandaag wel weer niet.

  Maar als de zon erdoorkomt ben ik er klaar voor.. Het huis is aan kant genoeg, de was voldoende bij en de tuin is lenteklaar. Ik maak een kop koffie en pak het kussen van het aanrecht in debijkeuken, plof of mijn bankje in de zon en geniet er dan van.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen