zaterdag 31 maart 2018

Heel veel auto's

Een storing bij de TESO zorgde voor een enorm verkeersinfarct in en bij Den Helder. Alle toegangswegen raakten verstopt en doordat ook op diverse plekken wegen op de schop waren, was het auto's overal. De overkant van de gracht is ook zo'n directe doorgang naar de boot en dan een paasweekend... het leek wel of heel Nederland naar Texel wou.
Ik zag er honderden voorbijkomen, met of zonder caravan of fietsrek, grote en kleine vrachtwagens, tja er wordt natuurlijk heel wat aangevoerd voor al die hongerige toeristen. Wat een eindeloze stroom die als dikke stroop voortkroop.  Pas na zessen was iedereen overgezet. Wat zal dat een slecht begin van vele vakanties geweest zijn, met dreinende kinderen, met naar wc's snakkende mensen......
Ik keek er met stijgende verwondering naar en voelde me zo lekker vrij in mijn huis. Ik hoef niks en moet niks, dat heeft dus ook zo  zijn voordelen.
Heb geen paaseitjes gekocht, of stollen of peperdure asperges of aardbeien, niet nodig.
Pasen is voor echte gelovigen meer, en ik ken die betekenis, al ben ik zelf niet religieus. Het lijden en wederopstaan van Jezus, voor mij de prachtige Bachmuziek en het vieren van de lente. Zonder paashaasjes, maar even stilstaan bij het ongrijpbare fenomeen van leven en dood, van seizoenen en tijd. En ikzelf als verwonderd kuikentje.
Fijne dagen voor iedereen!

6 opmerkingen:

 1. Mooi verwoord. Fijne dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke dagen voor een Paaskuiken. Geniet van de rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ook geen snoepwerk in huis! Jan is ook op weg naar kha. Zo goed van hem. Ik heb alleen 2 zoete broodjes gekocht. Maar daar doe ik 4 keer mee ;-).
  Goh Texel en druk.. herinner ik me nog van vroeger toen ik met mijn ouders mee ging op vakantie. Toen moest je ook altijd uren wachten bij de pont, zoals wij altijd zeiden..
  Geniet van de Paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alaska USA Finance and Capital Limited biedt momenteel alle soorten leningen aan aan het publieksbelang van 3%. We verstrekken leningen binnen het bereik van €10,000.00 tot €500,000,000.00. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Alle geïnteresseerde aanvragers moeten hun antwoorden sturen naar: unique2aal@gmail.com
  Phone #: +12542420879
  ..........................
  We give out loans within the range of €10,000 to €500,000,000.00 euros. Our loans are well insured for maximum security is our priority. Note: all emails are t be forwarded to { unique2aal@gmail.com } Phone: +12542420879for more info.

  BeantwoordenVerwijderen