zondag 18 maart 2018

Flex

Een deugd die ik me eigen heb gemaakt is het accepteren van wat is en daar niet alleen het beste van te maken, maar er van genieten.
Een hangerig gevoel? Lekker op de bank  met dekentjes, katjes, lektuur en opgenomen programma's terugkijken, en daar de luxe van inzien.
Koud of nat buiten? Plezierig rommelen in een warm huis, met mooie muziek en lekkere soep en thee.
Ziek of geblesseerd? Mijzelf koesteren en vertroetelen, blij zijn met het mogen uitzieken en alle maatregelen kunnen nemen om de situatie te verbeteren. Fijn in bed of op de bank en niets moeten doen.
Dus altijd zoeken naar wat wel kan en niet blijven hangen in wat niet mogelijk is.
Jezelf zielig vinden ervaar ik zelden, steeds maar verlangen naar wat niet is, of mogelijk is, doe ik vrijwel nooit. Door die positieve blik is mijn leven bijna altijd leuk en pak ik de draad snel weer op als er echt iets naars gebeurt. Ik geef verdriet even alle ruimte en besef dan al snel wat kostbaar het leven is en dat ik er al bijna 14 jaar extra van heb gekregen.  Een groot kado, ondanks pijn, verdriet,  gemis en andere minder prettige aspecten. Dat maakt me zo' n blije doos, dat ik meestal gloei en straal. Misschien straalt het ook op anderen af.

8 opmerkingen:

 1. Over die acceptatie had ik laatst een boeiend gesprek. Zou het vermogen,om zo in het leven te kunnen staan een genetische basis hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor, ik lees je graag. Je geniet van het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Genietend van wat kan... Lijkt dat wat kan steeds meer te worden..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou ook van je positieve blogjes, muziekje en een glimlach ūüėä

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker weten doe je dat, die logjes van jou zeggen genoeg! Heerlijk, moet iedereen blij van worden! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het straalt zeker op anderen af. Soms zie ik zelfs mensen waarbij ik denk je zou eens wat meer de Vlasje-mentaliteit moeten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen