woensdag 14 maart 2018

Bezig

Elke dag ruim ik wel wat op. Een mapje papieren, een laatje, een doosje en het begint te tonen. Niet dat het een puinzooi was, maar wel vol, te vol. Ook georganiseerde zooi, blijft zooi. Het voelt dus lichter en daarom goed als er dingen verdwijnen. De messen zijn, dankzij het geweldige koksmes, goed uitgedund. Een vervaarlijke bos mag richting kringloop.
De papieren van 2011 zijn weg, de beautyspullen, die all over the place verspreid waren, hebben nu een vaste plek. Dat geeft overzicht, want je weet wat er is.
Vrijgekomen plekken worden dus gebruikt om wat blijft, beter te organiseren.
De tuin wacht ook met smart op een opruim, maar omdat dat lichamelijk meer eist, wil ik elke redelijke dag een blokje van ca 20 minuten in de tuin bezig zijn.
Er moet veel gedaan worden na jaren meer overleven dan leven, waarin ik er de kracht niet voor had om door te pakken. Nu er meer energie is, kan ik wel meer verrichten en omdat ik nog niet zo sterk ben, gaat dat met zorgvuldig geplande blokjes. Maar omdat de gevreesde deepdowners vrijwel ontbreken, kan ik per week meer plannen en naar mate het werk vordert, groeit ook de motivatie.
Het tintelt en bruist weer een  beetje, en o man, dat is fijn!

PS, Een witte kwikstaart op het platte dak, het moet niet gekker worden!

3 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk voor je,vooral die tuin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga nu ook nog even de tuin in. We moeten de momentjes pakken dat het kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijne vooruitzichten zo! Hoop dat het snel mogelijk is! Ruimen is lekker ja! Af en toe heb ik ook de geest, maar nu eerst mijn admin eens gaan doen, er ligt wel een stapeltje!

    BeantwoordenVerwijderen