zaterdag 10 maart 2018

Au, ik geniet

Na een heerlijke lentedag en een schaatsavond, zalig geslapen.
De zaterdag begint nat, goed voor het ontspruitend tuinleven. Maar het regenfront is vrijwel gepasseerd, dus toch even naar de markt. Lekkere kaas, misschien vis, bloemetje?
Er gaat een lekkere pan soep gebrouwd worden en er ligt natuurlijk de weekendkrant, met bijlages. Kom de dag wel door!
Ik ben serieus aan het koolhydraatarm eten en ja de weegschaal laat het al zien. Wil proberen zo fit mogelijk te zijn voor de zomer. Normaal eet ik al beperkt koolhydraten, maar ja een stukje chocola of een gebakken piepertje gaan er wel in. Nu schrap ik dat zoveel mogelijk en eet dus veel groenten, in de vorm van puree, soep, gewoon, rauw, sap en ik hou van die veggies. Wat  peulvruchten, en zuivel erbij, geen snaaierij en het leven is toch blij.
Nu ook dansen met Mick Jagger of James Brown  en ik loop ook geregeld.  Kleine stapjes, toch effect.
Ik verwende mezelf met een goed koksmes, want snij veel groenten, dan is dat heel fijn. Een laatje vol messen en niet lekker snijden is voorbij. Ga eerstdaags ook mijn snijgereedschap uitdunnen, nu heb ik niet zoveel nodig. En ja, had al een keer mijn vingers te pakken, omdat het mes zeer scherp is en als je gewend bent veel kracht te moeten zetten, is je techniek niet jedat. Maar dat is een leerproces, zoals alles in het leven, een leven dat mooi en spannend blijft.

4 opmerkingen:

 1. Heerlijke titel. En een scherp mes is een genoegen als je veel snijdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk positief logje! Ik gebruik ook koksmessen van Sabatier en Zwilling&Henckels, geleerd ermee om te gaan toen ik in de bedrijfscatering werkte. Een scherp mes is het halve werk. Ik mag het afkloppen maar ik heb me nog nooit gesneden.. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was vandaag wel blij dat het mesje wat ik driemaal uit mijn handen viel niet echt scherp was..
  Maar ik herken je sentiment. Goed gereedschap is alles..

  BeantwoordenVerwijderen