vrijdag 9 februari 2018

Wit/zwart

Wit was het hier even, gisteren, maar de zon schroeide dat snel weg. Ook vandaag nog witte stuiptrekkingen, als om te vieren  dat de Winterspelen nu echt geopend worden.

Vanmorgen het praatmaatje en dan is het olympisch weekend echt begonnen. Alles voor een kippensoepje in huis, heerlijk.

Mijn wereldje is ok, maar als ik de kranten en  het nieuws bekijk is het buutenshuis een jungle, misbruik, moord, zelfbelang uitnutten ten koste van anderen, oorlog, bedrog, niet een beeld waar ik erg blij van kan worden. Wat kan een gewoon mens doen aan een op hol geslagennmaatschappij dan voorleven hoe het moet?

Gisteren kwam een man aan de deur om mij een andere energieaanbieder op te dringen, Na de gebruikelijke argumenten en mijn kritiek op het funtioneren van de meeste energiebedrijven, draaide hij om en begon een echt gesprek, hij neemt zelf bij een ideeel bedrijf af, was heel energiebewust en liet mij zijn dikke sokken zien en dat hij thermisch ondergoed droeg door zijn broekspijpen op te trekken. We gingen als goede kennissen uit elkaar. Voorbeeld van een schizofrene keus, de man verdient zijn brood met commersie met vuile handen,, maar wil,het liefst in een tiny huis leven en op zonneenergie leven. Tja.....

3 opmerkingen:

  1. Wat mooi dat je tot een echt gesprek kwam met die man! Dat vind ik bijzonder.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En mooi dat je de mens achter de verkoper zag en de verkoper de mens liet zien. (Zeg ik als ex-verkoper).

    BeantwoordenVerwijderen