dinsdag 27 februari 2018

Schreeuwlelijk

Niet expres viel ik in een stuk huldiging van het Olympisch team. En was snel weer weggezappt toen ik de presentator hoorde. Wat een egoflippende schreeuwlelijk. Hoe kan iemand zich zo laten gaan op een event wat juist een eerbetoon zou moeten zijn aan anderen dan hijzelf.
Er zijn ook van die plaatselijke artiesten, die je op braderieen en koningsdag ziet optreden die denken dat ze beter dan Frans Bauer of Gordon zijn en zich erg vergissen daarin, maar zich de statuur aanmeten van Grote Zanger. Vaak niet om aan te horen of aan te zien. Weinig zelfkritisch vermogen.
Ook kinderen die meteen naar zangles worden gestuurd of waarin ouders een nieuwe Kruijff zien, getuigen van een cultuur waarin mensen zichzelf of hun kroost zeer overschatten.
Je bent al bijzonder genoeg en dat vinden wij helemaal niet raar, zou juf Ank zeggen.
Briljante serie die luizenmoeder, gemaakt door onderschatte mensen.
Kijk zo kan het ook. Wat goed is komt wel boven drijven.

3 opmerkingen:

 1. Ik kon het ook niet verdragen, dat geschreeuw ! En dat moest dan een eerbetoon zijn: arme sporters die dit moesten aanhoren.
  Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet gezien, dus geen idee welke verslaggever je bedoelt.
  De luizenmoeder.. oeps, die van zondag moet ik nog kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik heb het niet gezien, dus kan er niets over zeggen, maar denk uit je verhaal dat ik ook weggezappt zou zijn. Hebben we bij de Luizenmoeder trouwens ook gedaan. De aflevering over de Sint was ons te overdreven en tja.. eigenlijk te verwachten.. het gevloek kon niet achterwege blijven. Dat deed bij ons het deurtje van een wel hele leuke serie dicht.

  BeantwoordenVerwijderen