dinsdag 20 februari 2018

Oude gewoontes

De hobbyhoek is wel een groot projekt.Jaren spullen en materialen verzamelen om ooit te benutten en handen die door arthrose en neuropathie steeds minder vaardig worden, is een tegenstrijdig beginsel. Het hoofd weet wat je ermee zou kunnen maken, de praktijk blijkt anders. Nog steeds geneigd alles te categoriseren en dan keurig opslaan is een tweede natuur.
Ik had een keurig laatje met verpakkingslintjes en dergelijken, netjes gesorteerd, klaar. Tot ik later op de bank bedacht dat ik ze zelden gebruik. Ik leuk pakjes liever op met siertape en mooie papiertjes.
Weg dus, alleen twee klosjes met meerdere kleurtjes werden behouden.
Steeds bewust worden van de realiteit van het gebruiken en dat dat niet altijd veel hoeft te zijn.
Pfoe, lastig proces, maar het lukt me steeds beter. Ik ben geen Valhalla, want geen 4 blonde kindjes in het Noorse en geen death-metal fan, maar  kale huis en als hobby weggooien, is echt niet mijn plaatje. Niet dat zij, en andere minimalisten mij niet inspireren, maar ik ben een  bekeerde maximalist aan het worden, medium is goed genoeg voorlopig.
Tussen de Olympische drukte door, rommel ik lekker verder. Het leven is goed.

2 opmerkingen:

  1. Ik herken het, heb voor mezelf ook de gulden middenweg hierin gevonden, niet te veel en niet te weinig. Denk dat dit ook altijd een persoonlijke afweging is en moet zijn, je moet doen waar je jezelf goed bij voelt.

    BeantwoordenVerwijderen