vrijdag 23 februari 2018

Laatste schaatsloodjes

Vandaag en morgen de laatste schaatsafstanden in Korea. Daarna weer terug naar een 'normaal' dagritme. Veel van iets dat mooi en leuk is, kan ook verzadiging opleveren. Dat punt heb ik wel een beetje bereikt.
Verder nog even wat boodschappen halen. De stevige vorst die aangekondigd is, schrikt me niet af, maar eventuele gladheid is wel te voorzien, dus daar anticipeer ik op, door te zorgen dat ik het wel even kan redden met beperkt houdbare waren, de rest is goed voorzien.
Maar het voorjaar lokt me meer dan deze kou, al heeft dat ook wel wat.  Als een ijsklontje van de scoot afstappen is minder.
Elke dag ruim ik wat op, al moet het wegbrengen even wachten wegens te koude ritten.
Gisteren weer een aantal boeken op de weggeefstapel gelegd en wat zwaar over de datum potten eetspul weggemikt. Ik kan het steeds beter, opruimen.
Mijn eetpatroon verandert. Door via pureren grote hoeveelheden groenten en peulvruchten te verwerken tot sauzen, soepen en smeersels en wat puree bij het diner, eet ik duidelijk minder vlees en graanachtigen. Het vult enorm al die veggies en ik merk dat ik ook minder chocolade blief. Heb het idee dat ik me fitter voel ook. De griep ( klopt af.....) gaat dit huis nog steeds voorbij ondanks zieke buren en kennissen. Gunstig, toch?
Dus op naar de dag die voor me ligt.

2 opmerkingen:

  1. Mijn hulp is ook schaatsfan. Ik heb haar naar huis gestuurd,om te kijken. Dat is toch belangrijker. Maandag kan er ook nog gewerkt worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mazzelaar! Laat ie maar wegblijven die griep hoor!
    En wat heeft Kjeld het weer supergoed gedaan op het Olympische ijs!
    Wij hebben het ook wel een beetje gehad met dat geschaats. Tijd voor andere dingen, al kwam het wel goed uit dat we allebei ziek waren.

    BeantwoordenVerwijderen