donderdag 15 februari 2018

Jorien en Monique

Jorien ter Mors krijgt ook zo'n gouden schoteltje om haar nek. Zeer gegund! Vandaag mag Sven het weer proberen op de 10 km, heb nu al kippenvel.

En die Monique? Die zit niet in Korea maar verblijft in blogland; Monique van der Vloed https://moniquevandervloed.nl/, die alles zoveel mogelijk meukvrij doet en me op het moment erg inspireert. Ze onthulde al enige malen dat ze verbazingwekkende hoeveelheden groenten en peulvruchten tot zich neemt. Vaak doet ze dat in de vorm van puree, een geniaal idee.
Ik ben hier ook mee begonnen en wil dit ongeveer om de dag doen. Een aantal soorten groenten stomen en dan met toevoeging van peulvruchten en rauwe groenten tot een lekkere natuurverse puree verwerken. Ook groenten waar je normaal niet zo tuk op bent, verwerk je zo en je groenteninname schiet omhoog. Van een restje puree maak je makkelijk een soepje voor de volgende dag of broodbeleg of op een wrap/pannekoek, enfin verzin maar wat.
Heerlijk puur eten en voor iemand met gebitsproblemen of slikmankementen een ideale manier om veel vitamientjes binnen te  krijgen. Ook mijn rauwkostonvriendelijke prothese kan me niet tegenhouden volop te profiteren van mijn groententas. Wildplukkruiden kunnen erin, en vooral ook gare peulvruchten, wat een opkikker voor je lijf is. Vezels kom je ook niet snel tekort en het is nog makkelijk ook. Goud voor Monique!

5 opmerkingen:

 1. Ja, en je kunt van puree ook hele leuke torentjes spuiten of andere leuke vormen maken, dat is ook een goed idee om kinderen groenten te laten eten, dat zijn vaker niet zulke groente fans en zo krijgen ze ongemerkt toch hun portie groenten binnen. Je kunt de puree ook nog lekker kruiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik las het ook met belangstelling. Laat eens weten,hoe het smaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk en afwisselend omdat je veel combinaties kunt maken. Nauwelijks zout nodig en kruiden ook eigenlijk niet, al kan het natuurlijk wel.

   Verwijderen
 3. Vorige week wortelpuree gemaakt met gefruite uitjes en kerrie. Omdat ik bijna 2 kilo had die op moesten was het erg veel en heb ik het 2 dagen later met wat paneermeel en boter erop n de oven weer heerlijk gemaakt. Ga het vaker maken.
  Maar bv peulvruchten erdoor ga ik niet doen ik heb graag verschillende dingen apart op mijn bord. Hou ook niet van stamppotten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het voordeel van groentepuree lijkt me dat je er niet zo snel darmproblemen van krijgt. In combinatie met hardlopen gaat vezelrijk eten zoals roggebrood en muesli bij mij wel eens fout. Soepen gaan erg goed, en daar kan ook veel groentepuree in. Troostvoer!

  BeantwoordenVerwijderen