dinsdag 6 februari 2018

Gedaan!

Er is een LEGE lade!!!!!!!! Alle naaispulletjes die ik wel kan gebruiken zijn in één bescheiden box opgeborgen en de rest gaat naar de kringloop.
Daaaaaaag! Als ik onverhoopt toch iets mis, kan het gekocht en nu heb ik echt zat verder.
Goedgemikte kontschop was dit en een klusje van nog geen half uur!
Ik kan het wel.....
Eveneens even de deur uit voor lege flessen, ruimt ook op en nu aanrecht schoon en ik geurend naar zelf gemaakte sinaasappelazijn ( haarspoeling) en tevreden.
Vandaag komt de hulp en ga ik verder met wat ge-opruim en zie het wel.

Wat me trouwens wel verbaast op internet(vooral fb) is hoe overal een wedstrijd van gemaakt wordt: minimalisme, opruimen, koken en bakken . Kijk mij eens goed bezig zijn, lekker meer gebakken/ gekookt/ ingemaakt, hoe leeg mijn huis is, hoe veel ik nu weer weggegooid heb..... mensen alles goed en wel, het leven is geen competitie maar om te leven, om plezier te hebben, iets goeds voor een ander doen ( zonder er iets voor terug te verwachten en zonder eer) , je hoeft niet de beste te zijn om gewaardeerd te worden als mens. Je mag trots op jezelf zijn, alleen verwacht niet dat iedereen bewonderend naar je opkijkt, dat je een beter mens bent of veel schouderklopjes  krijgt. Wees blij met jezelf en wat je overwonnen hebt, dat is genoeg.

6 opmerkingen:

 1. Je hebt helemaal gelijk, ben blij voor jezelf dat je alles netjes en goed op orde hebt en over het vermogen beschikt om een geordend huishouden te voeren. Zowel op huishoudelijk als financieel gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed Vlasje. Juist gisteren hoorde ik nog van iemand,die wegdoen ook zo moeilijk vindt. Deels genen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens. Het lijkt wel alsof alles meteen een officiële Challenge moet zijn met bijbehorend applaus....

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hear, hear!!
  (Grappig ook dat jij opruimt vóór de hulp komt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat naar van W en zn honden in de vrieskou.... Je bent goed bezig Vlasje met je opruimklussen!. Dingen wegdoen is doen is ook niet mijn sterkte kant dus zo’n challenge zal ik ook niet snel winnen maar dat hoeft ook inderdaad niet. Wel ben ik blij dat ik lang met dingen kan doen en zelfs nog sommige dingen van mijn oma gebruik. Zo heb ik jaren in een (nep)bontjasje van haar gelopen en ik gebruik nog geregeld haar knopen en naaigerei. Hoe minimalistisch is dat;-)

  BeantwoordenVerwijderen