maandag 12 februari 2018

Eenzaam maar niet alleen

Dat was een uutspraak van Koningin Wilhelmina. Ze had constant mensen om zich heen , maar voelde zich eenzaam.
Bij mij is het omgekeerd. Ik heb weinig mensen om me heen, maar voel me nooit eenzaam.
Ik breng vele uren alleen door. Het is zelfs mijn meest natuurlijke staat. Natuurlijk ga ik geregeld de deur uit en ontmoet dan mensen, soms bekenden met wie je wat praat. Er komt geregeld iemand langs, maar niet heel vaak. Het kan voorkomen dat ik in een week alleen de hulp zie. Toch voel ik me er prima bij. Ik vermijd gezelschap niet, maar zoek het ook niet intensief op. Geen behoefte aan grote gezelschappen, niet aan  verplichte sociale events, het af en toe goed bijpraten met mensen die ik waardeer is ruim tevredenstellend.
Omdat ik als enig kind werd geboren in een doodlopende familietak, en vaak ziek was, heb ik al jong het vermogen ontwikkeld om mijn eigen beste gezelschap te zijn. Ik ben dol op lezen, intens weetgierig en heb brede interesses. De natuur is mijn grootste en trouwste vriend. Allemaal zaken die alleen intenser beleefd kunnen worden dan in gezelschap. Ik voel me er dan ook hartstike blij en gelukkig mee. Liever weinig maar heel goede en intense contacten, dan uitpuilende agenda en veel prietpraat.
M. stuurde een mooi artikel op uit het Filosofisch Magazine,getiteld Breng meer tijd met jezelf door. Het is de spijker op de kop voor mij.
Ooit zei een persoon van een hulporganisatie mij dat ik onder de categorie eenzame ouderen viel, waarop ik bijna van mijn stoel kukelde, want dat slaat de plank zo mis. Nee ik ben veel alleen, maar eenzaam...... neuh, zeker niet.

Gisteren reed Sven beheerst naar het goud, ik denk dat zijn volledige inzet pas op donderdag aan het licht komt. O, wat kan sport toch prachtig zijn. En lekker alleen voor de buis, geen afleiding maar vol genieten. Weer een fijne dag voor me.

7 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk herkenbaar. Ik krijg van buitenaf weleens te horen dat ik toch wel weinig contacten/vrienden heb. Het lijkt niet te mogen, je prima voelen met een kleine kring om je heen. Ik voel me er heerlijk bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer,dat je deze instelling niet kunt bottelen. Ik ken iemand,die zo'n flesje goed kan gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeet je peptalk blog niet ;-) Zo slinger je je levens wijsheden de wijde wereld in. Als tegenkracht of alternatief voor al de bladiebla,s

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is vast zo'n professional die van mening is dat je als single geen gelukkig mens kunt zijn en meer van die onzin.
  Ik kan goed alleen zijn. Is een staat van zijn waar ik intens van kan genieten. En wordt het alleen zijn mij even te veel, dan weet ik voldoende mensen in mijn omgeving bij wie ik terecht kan.
  Herken je verhaal dus..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi dat je dit soort gedachten kan delen. Zet veel mensen aan tot eens even verder kijken dan hun neus lang is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. IK deel je mening. Wat een zegen is het om alleen te kunnen zijn niet? Er zijn niet veel mensen die dat kunnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan ook goed alleen zijn, en vind dat zelfs erg prettig. Fijn om te lezen dat jij ook goed alleen kunt zijn!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen