zondag 18 februari 2018

Digiteit

Veel mensen leven tegenwoordig meer in de digitale wereld dan in de gewone. Ze voelen zich gekend als ze vooral op de sociale media veel likes krijgen. Snap ik wel, er wordt veel gewoon sociaal zijn weggedrukt. Op je gemakkie een praatje met iemand maken versus een duimpje omhoog is tijdvereisender. Tijd, we hebben allemaal gewoon tijd, maar verkopen die in ruil voor vluchtigheid.
We kopen tijdspaarders om het nog drukker te krijgen. Meer van het een levert minder van het andere.
Ik heb een smartphone, maar gebruik hem vooral om bereik te hebben, niet om constant bereikbaar te zijn.  Ik gebruik internet vaak, maar vooral om informatie te verkrijgen en weinig voor vermaak, op een woordspelletje na of muziek te luisteren en te lezen.
Ik ben niet heiliger dan de massa, maar probeer wel bewust gebruik te maken van wat kan en ook goede keuzes te maken daarin. Ik plaats weinig op FB , maar lees veel in groepen over interessante onderwerpen. Regelmatig ook daarin weer eens opruiming houden om te voorkomen dat het mijn echte wereld overneemt. Het is lastig een goede balans te vinden, maar ik probeer het wel.
Ik heb liever een live leven, met digi-aanvulling dan andersom.

Jammer voor Sjinkie en andere shorttrackers dat er niet meer in zat.

2 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens!
    Nu alweer een tijd niet op FB geweest. Vind het prima zo!
    En door ziekte is mijn blog ook een beetje uit de gratie bij mij, maar dat komt vanzelf wel weer. Mooie zondag en veel plezier straks met schaatsen kijken.. 500 m altijd spannend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toevallig net weer eens wat social media opruiming gehouden. Twee spelletjes en een groep weggemikt, een forum een weekje uitgezet... Alleen mijn blog blokken kan ik niet. Al ligt de tijd van het heilige moeten en heel veel bezig zijn met 'leescijfers' al een paar jaar achter mij. Het moet wel leuk blijven.

    BeantwoordenVerwijderen