maandag 19 februari 2018

De stilte

Ik mis de stilte, echt. De Spelen nemen veel stilte weg, en ik laat het toe omdat het ook veel moois oplevert. Het is, zoals altijd in het leven, kiezen of delen. Ik ben dol op schaatsen zien, geniet daar intens van en het geeft veel vreugde. Daarentegen neemt het een deel van de dag in, dat ik meestal vul met stillere aktiviteiten. Het elke dag uren voor de buis hangen , met veel geluid, is vermoeiender dan rustig in huis en tuin rommelen, meestal zonder muziek, of begeleid door rustige muziek. Alleen minder fijne schoonmaakklussen vragen soms om stevige stimulerende tonen.
Nog een weekje doorbijten, dan is het voor 4 jaar voorbij. Ik zeur natuurlijk, want zo te kunnen leven en voor mijn eigen invulling te kiezen is in weze luxe. En kiezen tussen twee genietdingen als sport kijken of stilte beleven is pure weelde. Ik compenseer de sporturen door daarvoor en erna de stilte toe te laten en ook die intensief te beleven. Die balans is belangrijk, ik floreer op een goed evenwicht.
Het wordt ook tijd voor meer buiten te zijn, niets rustgevender dan de zee en de wind en het ruisen van bomen. En dat komt er echt aan.
Dus om 12 uur zit ik voor de tv, maar daarvoor in bad en even een ommetje met de scoot. Daarna ws lezen in stilte. Of wat opruimen in de hobbyhoek.

4 opmerkingen:

 1. Je kunt toch ook kijken zonder geluid. Dat is veel rustiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat Marja schrijft, doen wij ook regelmatig. Geen sportgeluiden, alleen beelden, heerlijk is dat. Maar ja, interviews en zo wil ik ook graag horen hoor..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan te bedenken dat sommige het radiocommentaar bij het kijken aanzetten, dat is helemaal heftig.
  Tijdens het rijden vind ik het niet erg de lawaaierige stemmen maar het voor en nabeschouwen hangt me behoorlijk de keel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja commentaar voegt veel toe en ik wil nog wel eens yeven naar de keuken of iets anders rommelen en weet dan ook wanneer de spannendste ritten komen .

  BeantwoordenVerwijderen