zondag 21 januari 2018

Vernieuwd, niet verbeterd 2

Ja ik maak me boos, het is een omgekeerde wereld geworden. Voeding, milieu, onze lucht en water het is allemaal ondergeschikt geworden aan verdienen en het is normaal voor veel mensen.
Dat is nog het ergste, een hoop mensen die zeggen: ik geloof niet in biologische voeding. Wat moet je met zoveel onbenul. Biologische voeding is zoals het bedoeld is en miljoenen jaren al bestaat, en daar geloof je niet in? Net zo raar als ik geloof niet in de zon.
Wel geloven in gemanipuleerd en van ongezonde toevoegingen voorzien eten en drinken? Dat is veel raarder. Geloven dat de overheid ons voedsel goed controleert is ook raar, het zijn maar steekproeven, volgens rammelende normen en schandaal op schandaal komt aan het licht, er wordt veel naar de fabrikanten geluisterd, zelfs tabak werd lang de hand boven het hoofd gehouden,
En dat is normaal?
Ik wordt vaak beschouwd als een geitenwollen sok, maar dat ik al ruim dertien jaar een slechte-prognose kanker overleef, nooit verkouden ben of griep heb  dat wordt als grappig feit beschouwd.
Ik snap het niet, echt niet. Er zijn gelukkig steeds meer mensen die wel kritisch naar deze zaken kijken, maar de meerderheid nauwelijks of niet. Ik voel me vaak een freak, terwijl het natuurlijk normaal is wat ik en meerdere bewuste mensen doen.
Ik moet veel moeite doen om gezonde voeding op mijn bord te krijgen, terwijl troeppige boodschappen de winkels uitpuilen, dat is toch raar?
De laatste jaren is basis voeding, gezonde produkten flink duurder geworden terwijl suiker en andere zooi steeds goedkoper worden. De wereld op zijn kop, toch?
Nee, het voelt onterecht om gezonde keuzes belachelijk en duurder te maken. En ik heb het niet over quinoa of rare gezondheidsdrankjes, maar gewoon over gezond geproduceerde basisprodukten.
Heerlijke vergeten groenten, lekkere havermout, goede zuivel, echt vlees.
En dat je dat moet verdedigen, terwijl de producenten van gekkigheid en geldzucht niet weten waar zu nu weer eens aan zullen knutselen.
Gekke wereld.

8 opmerkingen:

 1. Ja het is schandalig,dat gewoon groente of fruit in prijs stijgt en snoep goedkoper wordt. En dan maar zeuren over de toegenomen kosten van de gezondheidszorg. Waar zit het verstand van mensen, die besturen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gisteren luisterde ik naar radiopprogramma Mangiare en iemand vertelde daar enthousiast over de pizzabodem met bloemkool of broccoli erin. Zo kregen de mensen tenminste zonder dat ze er erg in hadden meer groente binnen! Vond dat ook een vreemde redenering want om zo'n bodem eetbaar te krijgen zullen er ook wel andere toevoegingen inzitten die onnodig zijn als je het zelf maakt.
  Ook de schrijfster van het kliekjeskookboek, 10 jaar geleden geschreven en ik kocht het toevallig afgelopen week voor 55 euro, was er, die was wel leuk om te horen. Er komt nu een kookboek van haar met in de titel "no waste", aangepast aan de huidige tijd dus, duurzaam is het woord van nu natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spui jij maar lekker je ongenoegen. Het is inderdaad te zot voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Snap best dat je je kunt irriteren aan dit soort dingen.
  Dat mensen niet goed voor zichzelf zorgen is echt iets van de laatste tijd.
  Ik was ook te gemakkelijk, maar gelukkig heb ik nu aardig de balans gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Boos worden helpt weinig maar ik begrijp je ongenoegen als geen ander. Vaar je eigen koers, houd vast aan je idealen en inspireer anderen. Vertrouw in de tussentijd op 'the awakening' die ongetwijfeld gaat komen bij de mensen. Al gaat het ons niet snel genoeg, het gaat zo snel als het nodig is blijkbaar. Geniet intussen van alle pure voeding! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt volkomen gelijk, maar ik zie ook wel beweging, meer en meer druppelt de waarheid door. Blijf er over schrijven, al bekeer je maar een iemand het is een begin. Ik geloof wel dat er een ommekeer komt, mensen hebben alleen tijd nodig. Tien jaar geleden kon je veel minder biologische producten kopen dan nu, de markt groeit en al niemand het koopt zou die groei uitblijven. Ondertussen anderen motiveren en er over blijven schrijven.
  Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen