maandag 29 januari 2018

Valkuil

Een grote consument ben ik niet,maar op sommige punten te zuinig. Altijd bij spullen in  huis denken aan de gever, aan hoe handig het was, hoe het nog te gebruiken valt en dan verplaats ik het weer in plaats van wegdoen. Want ik ga het niet gebruiken of heb zat alternatieven in huis, het is (niet meer) mooi en handig nu. En de gever wordt er echt niet blij van dat ik het eeuwig bewaar. Het is een erfenis van opa, die zelfs roestige kromme spijkers bewaarde en mijn moeder die ook de armoe van de crisistijd had meegemaakt. Moeilijk af te schudden gedrag. Maar nu zeg ik tegen mijzelf dat een ander het misschien veel beter kan gebruiken of het schitterend vindt, dus dat het bij mij de tijd heeft uitgediend.
In de kookboeken/ natuur boekenkast in de achterkamer, was elk vrij plekje voor de boeken ingenomen door troepjes. Slechts een handvol mocht terug en een paar dingen werden elders geplekt, maar ruim de helft is afgedankt, met dank voor bewezen diensten.  Goed zo!

6 opmerkingen:

 1. Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig. Het valt soms inderdaad niet mee om afstand te nemen van iets wat het nog doet maar eigenlijk gruwelijk in de weg staat. Maar als je er eenmaal aan begint, en je vindt goede tehuizen (kringloop vind ik ook een goed tehuis) voor je dierbaarheden dan voelt het goed..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke goed bezig. Weggooien kan ik ook niet, maar ik breng spullen, boeken en kleding dat nog goed is, naar de weggeefwinkel. Er zullen vast nog mensen zijn die het mooi, handig of leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gooi juist graag dingen weg en ben nu blij met het alternatief. Vroeger waren er geen kringloopwinkels.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weggooien kan ik ook nog steeds niet, maar als niemand in mijn omgeving het hebben wil dan zijn er tegenwoordig de kringloop en de kledingcontainer en sindsdien vind ik het minder moeilijk om spullen weg te doen. En hoe heerlijk is het als je huisje zo leeg is dat schoonmaken veel minder tijd in beslag neemt. Van hele dierbare spulletjes maak ik in sommige gevallen nog wel een foto vanwege de herinnering die eraan vast zit.

  BeantwoordenVerwijderen