woensdag 10 januari 2018

Centjes

Geld, ik schrijf er weinig over omdat het geen grote rol speelt in mijn leven. Ondanks jaren in de bijstand en nu een kale AOW heb ik nooit schulden gemaakt en  zelfs netjes gespaard.
Ik heb de mazzel van lage woonlasten, laag hypotheekbedrag, en een zunige inborst. Ik koop niet veel kleding, ga niet naar kapper of andere aan je lijfzitters. Ik doe aan veel dingen niet; cosmetica, koffie en frisdrank, alcohol en roken, auto of reizen, vakanties en dure hobbies of sporten. Ben een matige consument. Natuurlijk heb ik digitale apparaten en tv, maar geen afwassert of drogert, geen cv maar een kachel en ben tevreden met wat ik heb.
Het enige waar ik niet echt op bezuinig is eten( gezond en bio) en supplementen, al let ik daarbij wel degelijk op de prijzen.
Daarom kom ik altijd uit met mijn poen, zonder veel strapatzen als budgetteren of huushoudboekjes.
Wat vanzelf goed gaat is geen probleem en vereist geen grote aandacht.
Voel me evengoed wel stinkend rijk. Geld is slechts een hulpmiddel, geen hoofdzaak.
En ten slotte is economie ook maar door mensen bedacht, een afspraak, dieren kunnen ook zonder.

8 opmerkingen:

 1. Het is zoals ik in mijn blog staat deze week:Sommige mensen zijn zo arm, het enige dat ze hebben is geld. Jij bent tevreden en daardoor schatrijk, mooi hoor. Goed dat je dit deelt daar kan menigeen iets van leren. Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou zo van mensen die tevreden zijn met wat ze hebben. Volgens mij zijn ze best zeldzaam. fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger baalde mijn toen opgroeiende dochter wel eens als ik weer thuis kwam met 2e handsspullen , ik kom rond van een minder dan modaal inkomen dus niet alles kon altijd nieuw gekocht worden. Tegenwoordig ziet zij ook de voordelen van 2e hands , zeker nu ze op zichzelf woont. Door altijd zuinig te leven en mijn geld niet over de balk te gooien , kunnen er soms ook luxe uitgaves gedaan worden en ben ik zelfs in staat om haar af en toe wat toe te stoppen als het financieel niet helemaal lekker gaat. En ook zelf gaat ze regelmatig op zoek naar 2e hands alternatieven en niet eens altijd vanuit financieel opzicht , maar ook vanwege het milieu en omdat spulletjes met een verhaal soms gewoon mooier zijn dan nieuwe dingen. Goed nieuws voor mij want dan mag ik weer wat vaker naar een rommelmarkt of kringloop , want mijn huisje is vol genoeg en daar mag niet zoveel meer bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent een voorbeeld voor heel veel mensen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo zie je maar dat tevredenheid een deugd is waar je veel voor terug krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I really appreciate your professional approach.These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

  หนังเกาหลี

  BeantwoordenVerwijderen