zaterdag 27 januari 2018

Boeken

De laatste tijd geef ik weer boeken weg, of eigenlijk: dóór. Als verjaarskadootje of zo maar.
Het ruimt bij mij op en ik kan gericht op smaak, interesse of situatie van de ontvanger inspelen omdat ik de boeken zelf ken.
Een paar jaar terug gingen 1500 boeken het huis uit en veel kocht ik niet bij, dus dat is best goed voor een boekverslaafde als ik.

Wat goed meehelpt is mijn e-reader. Sommige boeken die ik al had, staan nu ook in deze digiboekenkast, dus kan meestal het gedrukte exemplaar weg. En ik kan via het Kobo- abonnement enorm veel boeken bezitten zonder dat mijn huis door de fundering zakt. Ik lees elke avond een poosje en heb dus al heel wat bladzijden doorgewerkt.
Heerlijk. Op de I-pad kan ik ook lezen, dus altijd veel leesplezier onder handbereik. Elke week snuffel ik het nieuwe aanbod door en soms, naar aanleiding van een boekbespreking of artikel in tijdschrift, krant of iets op tv dat mijn interesse wekt, gericht op auteur of onderwerp. Zo groeit mijn boekenbezit op de Kobo gestaag. Ik mag wel stokoud, met goede ogen en kop worden om mijn leeshonger te bevredigen.
Een zaligheid, boeken, nog steeds en altijd. Kennishonger is mij aangeboren. Geen slechte eigenschap.

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk boeken. Ik kocht er toch weer een paar de laatste tijd,ik kan het niet laten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik koop ze nooit, maar leen en lees me te pletter. Dat bevalt prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier ook een stel boekengekken samen met mijn lief, maar wel 95% 2e hands boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doe net als Marja en dat bevalt mij ook heel goed. Geen schuldgevoel bij een miskleun; gewoon weer terug naar de bieb brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik koop alleen nog boeken als ik de schrijver ken of heb ontmoet en mee gepraat. Onlangs nog Hunkering gekocht van Maria Boonzaaijer. En ik ben lid van Bookchoice dus ook de e-books worden elke eerste van de maand aangevuld voor heel weinig geld. Ik denk dat ik 310 of zo moet worden om alles boeken die ik op mijn e-reader heb staan te lezen..

  BeantwoordenVerwijderen