zondag 31 december 2017

Afscheid en doorgaan

Vandaag het definitieve afscheid van het jaar 2017. Veel (bekende) doden, veel zon, veel rondzwerven op de scoot, genieten van beter energieniveau en herstelvermogen. Het was een mooi jaar door dat cadeau en ik begin er steeds meer op te vertrouwen dat het echt zo kan blijven.
Ik werd ingekeerder, heb meer en meer rust in mij, kan beter met tegenslagen en verdriet omgaan, zorg goed voor mijzelf.
Voornemens heb ik niet. Een nieuwe routine of goede gewoonte kan altijd op elk moment opgepakt worden en slechtere of minder bevallende gestaakt.
Het bewuster leven is een proces, soms met horten en stoten, en nooit klaar. Net als ontspullen en  zelfobservatie en genieten van het goede en mooie en het accepteren van ongewenste dingen.
Gisteren vernam ik dat een ooit goede vriendin - ze was heel wat ouder dan ik- overleden en gecremeerd is. Even schrikken, want ze was een taaie, en even onbeantwoorde vragen om mee te kopstoeien. Het contact werd onvriendelijk en toen verbroken, zonder een verklaring, dat is een losse draad, maar het was haar keuze. Ik hoop dat ze haar rust heeft gevonden.
En ik sluit ook dit af voor mijzelf.
All things must pass.
Wens iedereen een goed vervuld en veilig uiteinde en een frisse start.

7 opmerkingen:

 1. Jij ook een prettige jaarwisseling en een fijn 2018 met veel fijne blogjes.
  Je hebt opvallend veel geschreven tijdens je retraite.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt en ook alle goeds voor jou en de jouwen. Schrijven helpt me vaak om dingen helder te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een goede jaarwisseling en veel pret en energie in 2018 x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat had jij,zeker qua energie een goed jaar. Ik wens je vele wijsheden,tochtjes en ander moois.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het dit jaar zoveel beter ging met het energie niveau. Denk dat nu de lichamelijke conditie sterk verbeterd is, je ook meer geestelijke rust ervaart. Wens je een goed en voorspoedig 2018 toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met veel plezier je vele en heel positieve blogjes gelezen .Ik wens je een mooi 2018 waarin je weer volop mag genieten van alles wat op je weg komt
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het een werkt het ander in de hand lijkt mij... Je voelt je over het algemeen gewoon lekker en zolang je maar doseert kun je eigenlijk alles doen wat je wilt.
  Iedereen die in jouw schoenen zou staan zou dat willen! Echt heerlijk voor je!
  Dank voor je wijze woorden, ik steek er zoveel van op!
  Op naar een gezond en voorspoedig 2018!
  Liefs XXX

  BeantwoordenVerwijderen