vrijdag 13 oktober 2017

Stemmen horen

Wat is de wereld veranderd! Toen ik klein was zagen mijn moeder en ik eens een vrouw in de stad die  luid inzichzelf sprak en steeds herhaalde: " Ze pompen me op!" . Nogal beangstigend voor een kind. Mijn moeder legde me uit dat die mevrouw een beetje raar was in haar hoofd en stemmen hoorde die er niet waren. Later begreep ik dat het een voormalig verpleegster was, die in de menopauze psychisch in de war was geraakt en haar astmaklachten zo interpreteerde. Tragisch, maar toch eng.
Nu hoor ik ook stemmen, je kunt met je tablet en smartphone praten en ze antwoorden ook nog. Op de I- pad is dat SIRI, die heel veel begrijpt. Geinig, dat je zomaar om iets kan vragen en dat je commando nog wordt opgevolgd wordt ook. Vanmorgen wilde ik de cookieuitschakeling aktiveren oo de browser Safari maar kon maar niet ontdekken waar ik in het instellingenmenu kon komen. Ik vroeg SIRI, Safari instellingen, en paf ik was er. Mooi toch. En mijn wasmachine fluit een deuntje als ze klaar is, de messenger van FB fluit ook als iemand me nodig heeft, het is toch een mirakel!
Maar de mevrouw die hier dagelijks langsloopt en luidkeels ruzie maakt met de stemmen in haar hoofd, zal niet blij zijn met nog meer stemmetjes.
Het is en blijft wennen.

2 opmerkingen:

  1. Als je erbij stil staat, zoals jij nu, dan is er inderdaad veel veranderd en sommige dingen zijn zomaar heel handig...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn wasmachine speelt ook een deuntje als ie klaar is. De eerste keer had ik geen idee wat er gebeurde en waar het vandaan kwam. Het is een heel schattig lief, liedje. Beter dan die piepen of zoemers die sommige wasmachines laten horen als ze klaar zijn. Toch heb ik hem uitgezet. Op een gegeven moment weet ik het wel ;)
    En.... t zal vast minder energie kosten, en wat centen besparen zonder liedje na afloop.

    BeantwoordenVerwijderen