woensdag 18 oktober 2017

Grensoverschrijdend

Berichtte ik gistermorgen dat ik lekker niet brak was, na een afwasje en kleine opruimklusjes was ik dat wel. Kennelijk hadden mijn tuinfratsen de tank grondig leeggehaald, inclusief de reserve. Toen ik uren gehangen had op de bank, kwam er weer wat leven terug, genoeg om te koken.
Niet goed ingeschat dus,
Vandaag even badderen, een dame van het zorgbedrijf ontvangen voor controle gegevens en de biotas ophalen. . Behapbaar om de tank weer verder bij te vullen.
Onbegrensd is mijn energie zeker niet, maar door de thc is er wel meer ruimte gekomen. Nog wel lastig om alle signalen goed te interpreteren.

Wat me verder wel raakt is de #Metoo ophef. Ik ben ook stevig in aanvaring gekomen met grenzeloos mannengedrag. Als tiener, door huisvrienden van mijn ouders al. Je wilde de vriendschap niet opbreken en vertelde het niet. Leeftijdsgenoten gedroegen zich toen beter dan middelbare mannen. 
Later waren er minder goede ervaringen met bevriende mannen tot regelrechte aanrandingen door onbekenden. De keer dat ik aangifte deed was dermate traumatiserend omdat de houding van politie en toenmalige huisarts er nog een schep bovenop deden. Ik ben daardoor een 
PTSS-patient geworden en heb jaren geen goede hulp gehad en kon geen relatie meer aan. Gelukkig kreeg ik die hulp veel later wel en heb het inmiddels goed overleefd, al heb ik nooit meer een relatie kunnen opbouwen. Ook daarna waren er klusjesmannen en andere heerschappen die vrijpostig waren. Bloedhekel aan. Toch ben ik een vrije vrouw, niet op haar mondje gevallen en zeer geemancipeerd vrouwmens, geen doetje of bangelijk typje. Mij overkwam het en velen met mij. 
Dat MOET stoppen. 

7 opmerkingen:

 1. Ik ben, goddank, nog nooit aangerand of bepoteld door iemand. Zeker te lelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent één van de weinigen die geluk gehad heeft. Het aanranden, verkrachten en andere ellende heeft niets met mooi of lelijk te maken, wel met machtswellust van andere mensen, vooral mannen.

   Verwijderen
  2. Dat soort mannen is zielig en miezerig in mijn optiek; maar wat doen we eraan??

   Verwijderen
 2. Helemaal mee eens! Zie ook mijn bericht van vandaag.
  Een heftig verhaal, dat van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat rot dat het zo'n invloed had dat je geen relatie meer kon hebben/aangaan.
  Laten we vooral ook onze zonen duidelijk maken hoe er met vrouwen moet worden omgegaan.

  BeantwoordenVerwijderen