zaterdag 26 augustus 2017

Zelfkennis

Weekend, eind augustus, prima nazomerweer en een pittig Vlasje. Dat wordt markt en een ritje.
Prima de luxe!
Mijn leven is zo fijn, dat ik me bijna schuldig voel als ik hoor of zie dat anderen het minder getroffen hebben. De dochter van lieve kennissen wiens kanker in een volgend stadium is beland. De wandelbuum die maar niet loskomt van zijn problemen, de zwerver- ja is nog steeds zwervend en ik heb af en toe contact met hem en de honden- die zichzelf niet uit de problemen krijgt en niet inziet dat hijzelf bij de hulpverlening het grootste struikelblok is. Enfin ik kijk toe en besef dat naast wat mazzel, je eigen houding en zelfinzicht grote factoren zijn en dat ik die alleen kan overdragen als er een ingang is.
Sprak onlangs de zoon van een vroegere vriendin. Hij heeft geen contact meer met haar en zijn zus ook niet. Beiden zijn gay en dat accepteert zij niet, zoals ze een en al afkeuring is over vrijwel iedereen. Ik heb de vriendschap verbroken toen ik ontdekte dat ze over mij ook heel akelige dingen zei tegen anderen en ben daar niet rouwig om, behalve dat ik het niet eerder wist in te schatten. Zij is bijna alle contacten kwijt en ziet ook haar kleinkinderen niet meer. Dat het aan haar ligt, dringt niet door. Triest eigenlijk.
Nee, laat mij maar lezen over de ziel en openstaan voor veel zaken, ik ben er rijker door geworden.

6 opmerkingen:

 1. Wie zo halsstarrig en intolerant is als je vroegere vriendin blijft eenzaam achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je werkt er zelf hard aan, dus naast een beetje geluk heb je vooral veel aan jezelf te danken. Je bent een open, fijn mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En toch, heb ik met die vrouw te doen, zij heeft zichzelf niet gemaakt en niemand is graag ongelukkig !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een kunst om niet je gelijk te willen krijgen maar je geluk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Trieste mensen zoals je ex-vriendin hebben zelf ook geen leuk leven. Dom!
  Je bent idd beter af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer,dat mensen,zoals die vriendin geen zelfinzicht hebben. Ik heb ook zo'n vriendin en kom er nog af en toe,als ik heel goed in mijn vel zit.

  BeantwoordenVerwijderen