zondag 27 augustus 2017

Randen

Het is geen geheim dat ik dol ben op rafelrandjes van de stad. Ook Den Helder is daar rijk aan, gelukkig. Gister bezocht ik de markt, mmmm blauwe bessen, aardbeien, watermeloen, en reed vervolgens de hele linie langs. Het oude deel van deze stad is omgeven door forten verbonden door wallen. Het dateert vooral uit de Napoleontische tijd en is de laatste jaren hersteld, opgeknapt en er lopen paden langs. Een mooie rit die ik ook nog door een park, Quelderduyn, liet lopen. Genieten van de beginnende herfst, bessen, bottels, bramen-ontbijt- en de prachtige trommelstokken met oranje aronskelkenbessen. Paddestoelen, verkleurend blad, geur van bos.
Tweemaal doorkruiste mijn route die van de oude voertuigen rondrit die bij het Historisch weekend hoort, dat nu plaats vindt. Ik ben geen auto mens, maar die oudere modellen zijn wel leuk om naar te kijken.
De krant heeft de zomermodus weer achtergelaten en heeft alle bijlagen weer, er komen al pilots van de komende programmering voorbij en we gaan over naar standje najaar. Ook goed, al zou deze zomer van mij eeuwig mogen duren. Door mijn herstel heb ik zo intensief geleefd als in jaren niet meer kon. Natuurlijk rij ik nog in mijn elektrieke driewieler en is mijn aktieradius niet onbeperkt, maar de groei in mijn mogelijkheden is voor mij enorm.
Dank, dank Queen THC.

2 opmerkingen:

  1. Je bent een heel blij mens, bewonderde je sowieso hoor, maar nu spat je levenslust uit je blogjes! Zo heerlijk om te lezen :-) :-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen