woensdag 2 augustus 2017

In transitie

Elke dag is een glansvolle tegenwoordig. Altijd leefde ik met wat kon en dat is opeens veel meer. Surprise! Dit kan en dat wil opeens wel en er zijn veel meer uren in een dag, tjee.
Het is een luxe waaraan ik nog niet gewend ben, en dat durf ik ook nog niet echt, want stel dat ik morgen weer met het onmachtige lijf wakker wordt, dan is dat zo teleurstellend als je meer verwacht.
Wees liever verbaasd, elke nieuwe dag en probeer voorzichtig op te bouwen, voordat je het in je enthousiasme meteen verpest. Mentaal is het lastig, mijn geest gelooft er nog niet erg in en bekijkt aktiviteiten nog als slopers en wil ze uitstellen, bekorten, minimaliseren. Tja jarenlang op getraind, dat verander je niet zomaar. Ik hik vaak, nu geheel onnodig,  op tegen klusjes, gemaakte plannen,  en merk dat ik vaak opstartproblemen heb die geheel tussen de oren zitten. Ik haal er zo niet voldoende uit, denk ik. Maar wil ook niks forceren, want liever kleine vorderingen, dan door te grote stappen terug naar af. Lastig, niemand kan je echt helpen, want dit is een unieke situatie. Hoeveel mensen komen terug in een vrij normaal lijf, na een jaar of twintig opgesloten te zijn geweest in een kooi van uitputting? Ik kan het niet met mezelf vergelijken noch met wie dan ook. Ik tast een beetje in het duister, dat is soms erg onveilig voor mijn gevoel.
Een mens is een zorgentrommel, altijd piekeren, twijfelen, overwegen en intussen gaat het leven zelf gewoon door.
 Ik stort me er toch maar weer in, voorzichtig.

3 opmerkingen:

 1. Het moet echt iets heel onwerkelijks zijn, hmmmm had ik dat al niet eerder geschreven?
  Sommige dingen kun je niet zelf sturen hè.. Maar het is geweldig dat je dit ervaren mag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien is wennen aan meer energie net zoiets als een nieuwe gewoonte. Dat duurt ook even ,voor die ingesleten is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is heerlijk om te lezen hoe jij momenteel van het leven geniet. Nog een beetje verbaasd over de nieuwe energie die nieuwe deuren opent. voorzichtig omdat het nog zo vers is. Maar optimistisch dat het de goede kant opgaat. Ik ben blij voor je en hoop dat er nog heel veel mooie dagen mogen komen.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen