maandag 7 augustus 2017

Aandachtweekje(s)

Gisteren schreef ik een blog over mijn ontwikkelingen van de laatste decades van mijn leven. En af is het nooit natuurlijk, dus een voortdurend bijslijpen, alert zijn en vooral tijd en aandacht ervoor reserveren is voor mij hartstikke nodig. Nu ik in een belangrijk lichamelijk proces van grote verbeteringen zit, ben ik op niet-vertrouwd terrein terecht gekomen. Dat is eng, maar omdat ik angst nooit de  leiddraad van mijn leven wil laten zijn, mag dat me niet tegenhouden, maar wel dient enige voorzichtigheid in acht genomen te worden. Dóórdraven is niet goed en ook mentaal is er nog al wat te verhapstukken. Ik zit in een soort overgang en net als bij de menopauze is dat iets wat zo zijn eigen ritme en regels heeft, alleen is men vergeten die mij te vertellen.
Ontdekkingsreizigster voel ik me. Daarom wil ik even een periode inlassen voor contemplatie en balansen. Veel aandacht voor voeding, rust ( hoofd vooral) en heroriëntatie. Ik leer nieuwe zaken aan en laat oude patronen achter me. Dat kost tijd en aandacht, die wil ik ook nemen omdat dit de basis is waarmee ik verder moet en dat wil ik nog wel even.
Of ik hier over ga schrijven, verslag doen, weet ik niet. Ik laat het even open. Of ik blog over wat dan ook, idem.  Maar dan is duidelijk waarom het misschien stiller is of juist drukker. We zien wel.
Alles voor een goed leven.

2 opmerkingen:

  1. Doen wat goed voelt Vlasje! Zo heerlijk om zo te kunnen leven hè.. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede reis en af en toe een kaartje vinden de achterblijvers leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen