dinsdag 15 juli 2014

Markten

Allerhande markten, ik ben er dol op, mits niet te druk.
Vandaag is het Juttersmarkt, een grote braderie door de binnenstad heen, met ook nog een hoek kunst en een deel oude boeken. Daarnaast hebben de kinderen een eigen plek om hun spulletjes te verkopen en de volwassen rommelmarkters een andere. Eigenlijk 5 markten in één.
Enfin heerlijk om rond te kijken. Kopen doe ik eigenlijk alleen wat ik toch al wilde kopen, zoals een tweedehands maar prachtig regenjack, rood, voor 3 euri en wat fruit. Prompt begon het regenen en kon ik meteen mijn nieuwe jack aan.
Ook bezocht ik nog even de ijssalon/kunstgalerij, waar een goede vriend prachtig nieuw werk exposeert.  Hoe ouder hij wordt, hoe mooier zijn creaties.
Vandaag pauzeert de Tour na een zeer enerverende bergetappe gisteren, en dat geeft wat meer ruimte op de dag. Morgen is het plastic ophaaldag, dus zal ik nog eens kijken wat er allemaal weg kan.
Sliep al behoorlijk uit vanmorgen, een reaktie op de kermisonrust van de laatste week waarschijnlijk, en zo ben ik fris en fruitig en vol goede moed de dag ingegaan. Omdat het niet zo warm meer is (komt wel weer een paar dagen, maar dat zien we dan wel weer) ben ik energieker en heb er echt zin in om vandaag en morgen wat klusjes plat te krijgen en van de week nog eens een mooie lange rit te maken.
Ondanks dat ik wel eens mopper over de maatschappij als geheel, geniet ik echt nog enorm van mijn leven.

2 opmerkingen:

  1. Ik probeer zo vroeg mogelijk naar een markt te gaan. Dan is het rustig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat genieten draag je luid en duidelijk uit, hoor. Af en toe mopperen kan ook constructief zijn.

    BeantwoordenVerwijderen