donderdag 24 juli 2014

En alles gaat gewoon verder.

Zoals altijd gebeuren de verschrikkelijkste dingen en toch gaat het leven gewoon door.
Terwijl het voor veel mensen pikzwarte dagen zijn, zitten anderen  gewoon aan het strand of, zoals ik, karren door de natuur.
Genieten evengoed, langs de dijk vele scholeksters die ik altijd Esscher-vogels noem wegens hun grafische kwaliteiten en dan dat gezellige gepietepiet van ze. Ik kende ze dan ook jaren alleen als Bonte Pieten.
De duinen zijn vol bramen en konijnen. Ik stond even te rusten bij het stukje dat ik Whatership Down noem, waar het altijd miegelt van die dieren. Zo leukk dat als je een poosje staat, ze weer uit de holen komen en rennen en duikelen of even wat groens tot zich nemen om daarna wat in het zonnetje te dommelen.
IK reed helemaal door tot Julianadorp om vandaaruit de Kasnoroute terug te nemen. Ook hier veel gevogelte, bramen en al volop sleepruimen (zuur, maar je kunt er heerlijke gezonde siropen en jams van maken, liefst als de vorst er over heen geweest is. Alleen een crime om te plukken met die levensgevaarlijke takdoorns van de struiken), dan zou je wel door willen blijven rijden in een soort tijdloos vacuum.
Omdat ik er daarna nog geen genoeg van had, ben ik langs de Doggersvaart naar het Noord-Hollands Kanaal gereden om nog wat bramenplekken te bekijken (ja, al volop!) en toen pas met een grote boog naar huis.
Ik krijg een bruine kop en gekleurde armen en benen en zie er echt uit als een buitenmens, ondanks mijn lichte velletje.
De tour rijdt door de Pyreneeën , prachtige bergritten, dus ik ben geheel in vakantie stemming. Zit ik zelf niet op mijn openluchtcabrioletje, dan zie ik wel mannen prachtige maar gevaarlijke bergpaadjes befietsen.

 

3 opmerkingen:

  1. Lekker hé, dat er al zoveel zoete bramen zijn. Ik heb er ook al wat geplukt. Onze moerbeiboom zit dit jaar ook helemaal vol. Moerbeien vind ik nog wel het allerlekkerst! Alleen is het plukken lastig, je zit meteen onder het rode sap...
    O, Jack White, die vind ik steengoed! Dit nummer kende ik nog niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt als een flinke afstand! Hoeveel kilometer heb je dan wel niet gefietst?

    BeantwoordenVerwijderen