zaterdag 17 augustus 2013

Zwijmelen met een soldaatOoit werkte ik, als burger, op kantoor bij de Luchtmacht. Het wemelde van de dienstplichtige knapen, en als een van de weinige meisjes stond je volop in de belangstelling en was er geen gebrek aan uitnodigingen. Eén  van de  vriendjes die ik daar kreeg, was met grote tegenzin in dienst. Hij was eerder het type om zich bij de langharigen op de Dam in Amsterdam te voegen, dan om daar werkschuw tuig een kort kapsel aan te meten, zoals de mariniers in die tijd deden.
Ook ik was eerder van de wijde pijpen en hoge Puchstuurtjes, dus we klikten wel.  We zijn een paar maanden een stel geweest, maar toen hij uit dienst kwam en weer terug ging naar zijn thuisbasis,  in de Zaanstreek, was het met de verkering ook wel over.
We hadden wel een liedje, òns`liedje.  En ja, hij had hele grote voeten, maat 46.

11 opmerkingen:

 1. Hahaha. Manlief heeft maat 47,5. Dank voor deze gedeelde herinnering. Geniet van Lowlands.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een nummer uit "onze" jeugd Vlasje. Het staat bij ons op mijn iPad2 en zijn iPad4 in de iTunes muziekbibliotheek. Met de shuffle aan komt ie dus af en toe langs.
  Grtz Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal leuk je keuze .Ik galm het nog steeds mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gho wat leuk ik kan het liedje wel maar dat de Groep Het heet wist ik niet weer iets geleerd hahaha passen met die grootte voeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke herinneringen! En wat ontzettend leuk om dit lied weer eens te horen. Ik was destijds een grote fan van Het.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij stond ook op mijn lijstje. Leuk nummer!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat de mannenvoeten betreft kan ik het dus overtreffen, die van mij heeft 48 als ze ruim uitvallen.... mijn schoonvader had zelfs ruim 50.. zucht....

  Evengoed leuk verhaal uit een lang verleden tijd... met een bijpassend lied.

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met zijn grote blote voeten op het kouwe zeil! Haha!

  BeantwoordenVerwijderen