dinsdag 30 juni 2020

Eetlust

Als het warm, te warm is, heb ik weinig zin in koken, maar ook is mijn eetlust minder en heb ik trek in andere zaken. Ik eet dan veel smoothies, wat soep, fruit en salades en weinig substantieels. Niet erg hoor, maar anders en ook gezond.
Nu wil ik meer gewoon eten, groenten gekookt of gewokt, aardappels of peulvruchten of gv pasta, met vlees of een vervanger. Warme pap fietst er ook weer in en alles smaakt  goed.
Gelukkig is de buik braaf en voel ik me weer fit genoeg om lekker te koken.
De frissere dagen zijn fijn. Ik mis de warmte niet. Liever wat extra’s aantrekken, dan niet weten wat je fatsoenlijkerwijze nog meer uit kunt trekken. En het slaapt prettiger ook nog.
Ik ben niet gebouwd op subtropisch of mediterraans.
Vandaag komt de hulp, wordt de slaapkamer, inclusief het beddengoed, verfrist en ik vermaak me ook wel met klusjes. Ik wacht op her mailtje met een reparatieafspraak voor de scoot. Hopelijk kan ik dan weer buiten vrIj en blij zijn. Ik heb die elektrieke stoel niet alleen voor pleziertochtjes maar ook voor boodschappen en andere buitenshuis bezigheden.
Zonder voel ik me beperkt, want mijn loopvermogen is knudde.
Deze dag maar weer opsnoepen, zoals hij gegeven wordt.

 

3 opmerkingen:

 1. Hoop op een snel bericht van jouw fixmannetje (of vrouwtje), zodat er je vrijheid weer terugkrijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk kook ik hetzelfde als het heet weer is, in tropische landen wordt ook meestal wat pittiger gegeten en niet constant alleen salades.
  Ik plan alleen geen overgerechten in

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mis de warmte ook helemaal niet. Deze temperaturen zijn vaal makkelijker om op te functioneren.

  BeantwoordenVerwijderen