vrijdag 22 september 2017

Weer een kraal

Gitermiddag reeg ik weer een prachtige kraal aan mijn levensketting. Het was een geweldige rit, de zee geurig en rustig, de Grafelijkheidsduinen bespikkeld met Grote Parasolzwammen. De Harmplassen zijn weer zoals ze horen te zijn, geen kabouterplasjes in veel zand, maar echte meertjes. De Noordduinen ook vol parasols en prachtig vergelend met hier en daar een duinroosje in nabloei. Terug naar Mariendal, waar al snel de eerste rood-met-witte-stipjes stoelen in zicht kwamen. Prachtig, echt een geweldig paddestoelenjaar ik reed door naar een stukje Kanoroute en waar ik op hoopte kwam uit, volop reuzenbovisten en ja ook omgeschopten, zodat ik twee kinderhoofdjes meenam om lekker op te peuzelen.Weer de steven naar Mariendal om daar over te steken naar ons bos : de Donkere Duinen. Alle paddestoelen paraat, weer Vliegenzwammen, stuifzwammen, boleten, russula's en nog veel meer, ik ben geen grote specialist en herken niet alles. Daarna terug naar de Grafelijkheidsduinen en op een bankje zowaar vriend M met een kennis. Heb er lang zitten bijpraten, lekker in het zonnetje. Ik vertrok om 1 uur, en kwam om half zes pas thuis, geheel vervuld.
Ik had nog de helft van de Toko-maaltijd van de dag tevoren, zo opgewarmd en smakelijk gesnaveld. Wat een zalige middagje was dat.
En vanmorgen komt praatmaatje I, zodat er weer gebabbeld gaat worden. Vanmiddag maar eens rustig bijlezen en wat extra rust pakken, want ik wil het lijf niet uitwonen.
Zo blij met het leven!

2 opmerkingen:

  1. Zo zie je maar weer dat gezondheid toch het belangrijkste is in het leven. Fijn dat het zo goed gaat met je.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gezegd, een mooie parel aan je levensketting!

    BeantwoordenVerwijderen