dinsdag 22 augustus 2017

Vreemd

Omdat de vaste hulp, die in september alweer vertrekt, nu met vakantie is, heb ik 3 weken lang vervanging. Dit jaar zie ik heel veel thuiszorggezichten. Deze komt op donderdag in plaats van dinsdag, en dat geeft mijn week een andere uitstraling.  Het is een hartstikke lief mens, ik tref het wel.
Maar vandaag is dus een onbesproken dag voor mij. Ik kan uitgebreid Juttersmarkten, wat ook wel weer leuk is, al koop ik meestal niente. Het doenige van zo'n braderie, met bijbehorende rommelmarkt, geeft veel plezier. Vooral kijken en konstateren dat ik al die dingen niet nodig heb, werkt erg tevredenstellend. Ook mensen kijken is een pleziertje op zich. Een paar weken terug zag ik een vader met een geestelijk gehandicapte zoon een hele poos voor me lopen. De vader erg lief en zorgzaam, de zoon, met een grote koptelefoon op die waarschijnlijk de geluidenbrij van de omgeving moest dempen en een ruime kop groter dan de vader. De zoon hield de hand van vader stevig vast en pa stopte overal om zijn zoon van alles te laten bekijken. Ook toen die zich met zijn lange lijf in een kinderautootje probeerde te wringen, wachtte de vader geduldig en lachtte zijn zoon toe. Mooi!
Zoiets maakt de dag geweldig.
Dus zo trek ik erop uit, kijken, observeren en vooral het goede leven in mij opnemen
Mensen kunnen vernietigen, gevoelloos zijn, hebberig, maar ook mooi in hun onvolmaaktheden, hun omgang met anderen en hun onbevangenheid. Op naar belevenissen en mooie inkijkjes!

3 opmerkingen:

  1. Mooi hè om naar al die pareltjes /highlights in ,t leven uit te kijken en ze te zien. G &G

    BeantwoordenVerwijderen