donderdag 10 augustus 2017

Realisties optimisme

Bedankt voor alle lieve reakties! Het gaat inmiddels veel beter, gistermiddag trok de buikpijn weg en meteen ook dat intens looiige gevoel, dat mij zo bekend is. Ik heb het niet meer koud en er was een normale toiletsessie, hoera. Nog wat loof (westfriese uitdrukking voor gaar)en een paar kilo lichter, wat helaas altijd weer snel terugkomt, kan ik weer de draad een beetje oppakken. Ik lijk niet zo diep te zitten qua energieschaarste als meestal na zo'n intermezzo, dus ben ik voorzichtig positief.
Gelukkig ben ik een optimistische realiste, dus het hoofd hangt niet zo snel. Ik zie altijd lichtpuntjes, geluksmomentjes en humor in narigheid.
Nu weer opbouwen en in liefdevolle aandacht met het lijf omgaan.
Verder ben ik verbijsterd over het overheidsbeleid inzake voedselveiligheid. In november waren er al fipronilsignalen, maar men deed er niks mee. 8 maanden, en het vlees en de eieren zijn overal in gebruik en er is veel besmet eten in omloop en al geconsumeerd. Ook in bioprodukten zit het. Nu wordt overijverig beweerd dat er geen reden voor paniek is en dat het heus wel meevalt met die giftigheid. De overheid laat iedereen, ook baby's, zieken en andere al kwetsbare mensen bewust risico's lopen waar ze niks tegen kunnen doen. Vrijwel alle produkten waar eieren in zitten , en dat is heel veel, en kipvlees, als je dat zou terughalen, is de supermarkt driekwart leeg. Eet maar lekker op, joh, geeft niks. Die kanker zien we over een jaar of dertig wel, dan is iedereen dit allang vergeten.
Misdadig!
En Rutte en co maar lekker onbezorgd verder formeren.
Ok, ik heb even mijn hart gelucht, goed teken als je je weer ergens kwaad over kunt maken. Nu verder met wat ik kan doen om mijn leven fijner te maken.

2 opmerkingen:

  1. Ik schrok,dat ook bio-boeren gif spuiten in hun kippenstallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat het weer beter met je gaat! Gelukkig geen blijvende dingen, hoop dat alles zo door blijft gaan.
    Ja, dat bio-boeren ook spuiten is moeilijk te bevatten!

    BeantwoordenVerwijderen