vrijdag 14 juli 2017

Update energie

Het zit nog steeds goed. Stomverbaasd ben ik, na een jaartje of twintig waarin ik steeds dieper kwam te zitten, met slechts kleine en tijdelijke oplevingen. Het was een voldongen feit die chronische uitputting, met slecht af en toe een glorend hoopje op verbetering.
Mijn leven is behoorlijk aan het veranderen. Ik ga niet meer om 8 uur 's avonds naar bed, zoals ik jaren deed- er is zelfs een lange tijd geweest dat ik 6 uur niet eens haalde-, maar ik duik pas om een uurtje of half tien naar boven. Een keer doorhalen tot 10 uur of zelfs half elf is ook geen probleem, maar ik ben voorzichtig.  Overdag zit ik meer dan ik lig en ik doe veel meer klusjes en kan ook duidelijk langer doorgaan. Het is wennen om niet met lood in het lijf rond te lopen, om langer dan een krap kwartiertje te kunnen rommelen, het is nog onwennig en ik heb het vertrouwen in het kunnen van her lijf nog niet echt terug. Ik ben heel terughoudend in het uitbreiden van mijn aktiviteiten, want conditie heb je niet zomaar terug. 's Ochtends oefen ik met oefeningen speciaal voor rug en buik, want die protesteren het eerst bij uitbreiding van werkzaamheid.
Ook oefen ik mijn geest, wanr die blijft vaak om rust roepen, uit gewoonte, terwijl het lijf die minder vaak nodig heeft. Gewoontes moeten veranderd worden en alles moet weer wennen. Nog steeds durf ik niet aan te nemen dat dit een opwaarts proces is dat permanenter is dan ooit tevoren. Ik durf me niet rijk te rekenen in de vrees dat ik dat keihard terug in mijn gezicht krijg geworpen. Maar ondertussen voelt het goed en heel licht en vreugdevol en geniet ik er heel behoedzaam toch van. Jubel, jubel.

5 opmerkingen:

 1. Blijf voorzichtig maar oh wat ben ik blij voor je! Je voelt je vast een ander mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk voor je. Vooral die tijdwinst in de avond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je alweer even meer energie hebt dan voorheen. Ik snap dat je behoedzaam blijft en wens je veel genietmomenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik jubel met je mee! Heerlijk dat je je energie weer een beetje terug krijgt. En dat je lijf het toestaat om weer dingen te ondernemen.
  En wat fijn dat je 's avonds wat meer tijd voor jezelf hebt.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen