maandag 10 juli 2017

Rustdag

In de Tour hebben de mannen een rustdag en dat mag ook wel na de heftige laatste ritten. Veel valpartijen met zeer, zoals het jargon wil zeggen. De ambulances hadden veel te doen en nogal wat toppers liggen in het ziekenhuis in plaats van de tweede en derde week te kunnen rijden.
Het was loodzwaar en gevaarlijk, maar ik zag geen staking of ander protest.
Nu mogen ze hun wonden likken en verder verzorgen. En de Tour dendert morgen gewoon verder, zonder omkijken.
Ik heb dus ook een vrije middag en ga proberen wat projektjes verder door te zetten.
De kermis is nauwelijks hoorbaar. Ik ben alleen 's ochtends even gaan kijken. Eén attractie staat zo opgesteld dat een scootmobiel er wel langs kan als er niemand loopt of staat en maakt dat ik niet heen ga als alles draait. Te link. Waarom wordt daar niet beter op gelet? Ook rolstoelen, kinwagens en rollators kunnen erbij drukte niet goed langs. Ik ben blij met mijn scoot, maar erger me wel aan het feit dat er weinig rekening wordt gehouden met de gebruikers ervan.
In een winkelstraat, waar voorheen alleen voetgangers ( en karretjes) welkom waren, mag sinds kort beperkt gefietst en gereden worden. Nu heeft men twee vierkante hinderplekken gemaakt, een soort vluchtheuvels, waar je als scooteraar lastig overheen kunt. De wit grijze trottoirbanden eromheen zijn slecht zichtbaar - het wit ervan is behoorlijk vergrijst- waardoor je er vaak al bovenop zit voor je het weet en kantelen niet ondenkbaar is. Je kijkt echt anders naar de stadsinrichting als je in zo'n apparaat zit. De bieb waar je niet naar binnen mag met je scoot en waar je door vrijwilligers in een rolstoel moet worden rondgereden is ook zo'n voorbeeld. Een kunsthal op een eerste etage zonder lift, idem het filmhuis, veel dingen worden onbereikbaar. Het bieb abonnement heb ik opgezegd en vervangen door een KOBOPLUS ebook abonnement. Maar aan andere zaken kan ik niets veranderen. Het is altijd onaangenaam als je je neus stoot. Het voelt toch als discriminatie. Nee ik mopperzeur niet graag en veel, maar kritiek mag best.

5 opmerkingen:

 1. Hier blijven op kliko-dag de meeste scoot- en rolstoelmensen thuis. Niet meer te rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het blijven melden tot ze eindelijk iets gaan veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou het ook blijven melden hoor.. vervelend als je ergens niet door kunt. Koboplus.. ik kreeg een mail, maar lees gewoon te weinig om er gebruik van te maken..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er nooit bij stil gestaan dat je de bibliotheek niet in mag. Dat moet toch kunnen? Ik ben juist zo blij met mijn abonnement. Daar moet toch een oplossing voor gevonden worden.
  Net zo vreemd zijn de obstakels in de winkelstraat. Erg onvriendelijk. Maar daar heb je niets aan.Maar ik zou het toch blijven zeggen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De bieb is voor veel mensen ook een sociaal gebeuren, dus extra triest als je er niet in kan!

  BeantwoordenVerwijderen