vrijdag 28 juli 2017

new

Het is weer waaierig. Jammer voor kampeerders ed maar mij heb je er niet mee. Vanmorgen komt praatmaatje I na een retraite. Benieuwd naar wat ze te vertellen heeft. En het weekend start dan. Een lang weekend en het ligt echt open, geen Tour op tv, geen afspraken en een lijf dat meewerkt. Ik plan niks, laat het gebeuren.  Ik voel me licht en vrij en de mogelijkheden zijn legio. Het hoofd roept vaak nog: kan niet. Maar ik kan nu terugroepen: yes I can! Te gek!
Mijn versobering komt ook langzaam op gang. Ik kijk minder tv, lees oude lektuurvoorraden weg en gooi geregeld dingen weg, terwijl ik alleen koop wat echt nodig is en niet in mijn huis te vinden is. Ik hergebruik mandjes om overzicht te krijgen en denk zes maal na voor ik besluit dat iets aangeschaft moet worden zowel food als nonfood.  Het kost tijd om nieuwe gewoontes aan te leren, 4 tot 6 weken, maar het lukt wel!
Vlas vernieuwt zich, zekers!

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk toch, ik heb het idee dat je door je verbeterde conditie je veel meer de regie kunt nemen over je eigen leven. Ik voel mij goed bij een sober en eenvoudig leven, er is genoeg aan alles wat ik echt nodig heb zoals voedsel en kleding maar niet te veel. Draag al mijn kleren helemaal op en gebruik mijn spullen en koop pas iets nieuws als al het oude echt versleten is. Goed voor ruimte in huis en portemonnee en het milieu. Nu ik minder spullen heb, ervaar ik rust en ruimte in mijn huis maar ook in mijn leven en gemoedstoestand. Oude ballast weggegooid. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is net een wonderbaarlijke en pijnloze wedergeboorte waar de vreugde van af spat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kunt het zo mooi vertellen, hoe je je voelt, wat je doet en het moet allemaal heel erg goed voelen! Geniet van de nieuwe jij!

    BeantwoordenVerwijderen