zaterdag 8 juli 2017

Liftstaking

Hij is een onmisbaar ding geworden in de 8 jaar dat hij er is;de traplift. Mijn mobiliteit lijkt heel wat als ik in huis en tuin rondscharrel, ik ken daar elk richeltje, hobbeltje en vastgrijppunt, waardoor ik me safe voel. De trap is een ander verhaal en dan is die lift een prima hulpmiddel. Zoals buitenshuis mijn scootmobiel mij weer de wereld teruggaf, heeft de lift mijn bovenverdieping weer bereikbaar gemaakten kan ik zonder kukelen weer naar beneden ook.
Gisteren dus niet. De joystick, waar ik hem mee bedien, gaf alleen maar een rood lampje. Met angst en beven naar beneden gekomen, bel ik meteen de leverancier en ze zullen komen. Dat zet wel een streep door ritplannen, maar dat moet dan maar.
Ik klaar zo wel weer wat huishoudelijke klussen, das ook niet slecht. Om drie uur meldt de monteur zich, hij komt helemaal uit Nieuwegein, niet naast de deur. Hij krijgt het apparaat weer aan de praat, gelukkig en vertelt dat ws binnen enkele weken het onderdeel dat vernieuwd moet worden, geplaatst zal worden en dat ik die periode  wel probleemloos zal doorkomen.Eind mei was er bij de jaarlijkse controle al gekonstateerd dat dat moest gebeuren, maar daar moet dan de Gemeente toestemming voor geven, het is een prijzige ingreep.  Tja, goede service, maar onprettig dat je zo afhankelijk bent.
Enfin, ik kan het weer, op en neer.
Vanmorgen markt en even buitenlucht happen, vanmiddag een echte bergetappe in de Tour.
Weekendgevoel, al werk ik al eeuwen niet meer, het fijne van het weekend is gebleven.

5 opmerkingen:

 1. Ik hoop,dat de lift blijft doen tot de reparatie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat hoop ik ook; vooral omdat je (levens)energie zo lekker in de lift zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He lastig die liftperikelen, ik duim dat ie t vorlopig blijft doen. Fijn weekend nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig komen ze wel heel snel, je zult toch dagen zonder zitten..

  BeantwoordenVerwijderen