woensdag 12 juli 2017

In de herhaling

Behalve dat mijn straat een doorgangsroute is voor kermisgangers, zijn er nu ook veel nestgluurders op de gracht. De meerkoet heeft het weer gedaan. Vlak na het nestvlieden van het eerste gezin, zat er weer een broedpaar in de drijvende autoband en nu zijn de jongen uit. Het is een leuk gezicht en dat vonden veel mensen, er worden massa's foto's van ze gemaakt en sommige mensen komen dagelijks een poosje kijken. Ik ook natuurlijk, zo'n leuk gebeuren voor de deur dat wil je echt meemaken.
Drie rode kuifjes zag ik en een zeer vaderlijk mannetje dat af en aan zwemt met voedsel, nestmateriaal en komt waken als er teveel herrie is. Zelfs een heel clubje joodse jongelui, met keppeltjes, kwam ze bewonderen. Leuk, van die opgeschoten slungels, die vol vertedering een nest bekijken.
Gisteren vertelde de nieuwe vaste hulp dat ze me in september weer gaat verlaten, en ze houdt intussen nog vakantie ook. Ze heeft elders met succes gesolliciteerd, omdat ze bij deze minder uren gegarandeerd kreeg. Omdat het gezin verder van de bijstand leeft, wil ze graag voldoende uren maken om uit de uitkering te komen. Dus permanente vaste hulp blijkt een rekbaar begrip voorlopig.
Heel jammer want deze is een grondig werkende fijne dame.
De heerlijke kaasboer was weer op de Juttersmarkt aanwezig en de Tour had een ontspannen dagje met een mooie eindsprint.
Vandaag biodag, en het regent dus klusjes in huis en vanmiddag weer fietsen kijken.
Wie denkt dat mijn leven weinig sensationeel is, heeft gelijk, maar kleine zaken brengen genoeg reuring. Ik heb er mijn handen vol aan en pluk de dagen vol dankbaarheid, want het is een prima leven, dat van mij.

5 opmerkingen:

 1. jij gluurt weer naar de gluurders. Voor jou dubbel vermaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat er zo veel verloop is en je straks weer aan een andere poetser moet wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook fijn om met je mee te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb zelf ook een rustig en niet echt opwindend leven maar vindt het heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer van die hulp.. weer wennen aan een ander dus binnenkort..
  Leuk hè die meerkoetjes! Ze blijven bezig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen