zondag 23 juli 2017

Alles wat mijn hart begeert....

Het leven geeft en geeft, je hoeft alleen maar te ontvangen.
Fruit aangeschaft op de markt, meer had ik niet nodig. Meteen het mooie ochtend weer benut om via dijk en duinen naar Julianadorp te koersen voor de kanoroute. En het was weer zo volledig vervullend. Afgaand tij op de heenweg. Vroege zwemmers, scholeksters, aalscholvers, een vlakke zee en de geur van het leven. De Harmplassen zijn weer verder verdroogt, nog maar een zielig beetje water voor de oerrunderen en konikspaarden. Dauwbramen des te meer. De duinroosjes zijn uitgebloeid, maar volop teunisbloemen en zeepkruid. Ook hier weer de geur van volle zomer, zwaar en vruchtbaar. De kanoroute wordt mooier elk jaar. Zag volop icarusblauwtjes en toortsen en st janskruid en en en.... ook hier rook het naar rijpheid en doorstoofdheid. Gele honingklaver, ratelaars, kattenstaart, slangenkruid, o man, om je in onder te dompelen.weer via duinen en dijk terug, Huidje licht gloeiend, hoofd doorwaaid en zintuigen overstroomd.
Onderweg gesnoept van gekochte en gevonden vruchten, hoe rijk kan een mens zijn.
3 uur weggeweest en niet uitgewoond toen ik thuiskwam. Yep.de tijdrit van de tourwas zinderend spannend, ook genieten. Vriendin N kwam courgettes en verse pruimenjam van eigen moestuin brengen, ook heel gul.
Verse doperwtjes gegeten en nu loop ik bijna over van zomers geluk.  Twee tomaten van eigen tuin gegeten, zoet en kruidig. Mooier kan het bijna niet worden.

3 opmerkingen:

 1. Dan ga je toch in-tevreden slapen 's avonds?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elke dag geniet ik van je blogjes .Hoe je het leven omarmt en geniet van wat er is en alles wat je doet .Je bent een voorbeeld hoe het leven kan en mag zijn en grote extreme dingen niet nodig zijn .Ook nu weer zo beeldend geschreven en ik zie het voor me ,de zee de bloemen .Gewoon bedankt want jouw blogs geven mij nog wel eens een zetje in de goede richting .
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om je dagverslag te lezen, zo positief! Nogmaals, heel erg blij voor je! ☺️🤗

  BeantwoordenVerwijderen