maandag 12 juni 2017

Vrije geest

Het was me toch een mooi daggie gisteren! Het weer was perfect, warm, niet tè, windje idem, zonnetje, met af en toe wat wolkenflarden, ideaal. Dus pakte ik de scoot en ging via de dijk richting duinen, dan naar natuurgebied Mariëndal en een klein stukje kanoroute, waar het al wemelde van de orchissen. Buizerds in de lucht, wat te drinken en proviand in de tas, ik genoot. Sprak Alex, de stadsnomade, die door lichamelijke beperkingen niet meer in de vrije natuur vertoeft, maar een garage als huisje heeft betrokken, wat hem niet weerhoudt per fiets naar ons bos te gaan om uren buiten te zijn. Goed voor elkaar!
Ik reed via de stad, langs het eindcriterium van onze plaatselijke wielerronde, en een ronde binnenstad weer naar huis en was intens blij. Heb eindelijk een besluit ten uitvoer gebracht betreffende de dakloze W. Die zijn zaakjes niet op orde heeft en lijkt te krijgen. Het was een moeilijk besluit, maar ik moest het nemen. Kan er nu nog niet op ingaan, maar dat zal ooit wel komen.
Het geeft dubbele gevoelens, opluchting en mededogen.
Enfin, ik ging niet over één nacht ijs.
Het grachtenconcert sloeg ik over, want door het mooie weer zou het vast ongelooflijk druk zijn en dat vind ik niet plezant.
Vandaag meer wind en frisser, dus eigenlijk ideaal tuinweer. Ik verheug me op een rustige week, morgen hulp, vrijdag uitslag pols, verder niks. Er zijn genoeg klusjes en plannetjes, en mijn hart is licht.

2 opmerkingen:

  1. Ik denk wel te weten welke richting jouw besluit over W. is gegaan. Wijs.

    BeantwoordenVerwijderen