vrijdag 2 juni 2017

Superweer

Hoe heerlijk is het om met driekwart broek en een hempje, op sandalen  rond te tuffelen. Het is zeer aangenaam met koele ochtenden en niet te hete middagen. In de schaduw buiten, zelf gecreerd met een grote lap stof opgehangen aan de rand van mijn afdak, is het heel goed toeven met wat lektuur en een verfrissing. En dat gebeurt volop. Dit weekend barst ook nog eens Pinkpop los, en al zijn er ook minder interessante artiesten bij, er is genoeg te genieten, desnoods via een tablet!
Praatmaatje komt en misschien maak ik later een ritje, het lijkt wel vakantie en ik woon ook in een schitterende omgeving.
Er zijn vlierbloesems om te verzamelen, om het zomergevoel lang te bewaren. Ik droog ze alleen, voor thee, want je kunt prima vliersiroop kopen en dat bespaart veel werk.
Die geur.........droom droom.
Kat Koekie is blij als ik ook naar de tuin ga, dan kan hij van buiten genieten en mij, zijn favoriete mens, goed in de smiezen houden. Gisteren was ie even een half uurtje alleen op stap en prompt had hij geprobeert de witte delen van zijn vacht een ander kleurtje te geven. Donkergrijs! Heeft ws in een hoop zand liggen wentelen. Ik moest heftig kammen en borstelen om hem weer herkenbaar te maken, maar dat vindt hij zeker geen straf, want aandacht.
Teigetje, die andere wit-zwarte donder, heeft niet veel meer fatsoen en komt ook geregeld verfromfraaid en snerig naar huis. Voor middelbare katten zijn ze nog heel erg jonge onderzoekers en vrijerig als kleuters. Het staat ze goed.
Ook dit is hun weertype, veel plezier en veel lui dutten.

3 opmerkingen:

 1. Wat een fijne post om te lezen; je klinkt heel tevreden met alles!

  Ik vind het nu ook wel aangenaam. Niet te warm gelukkig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is heerlijk om nu buiten te zijn. Kan me voorstellen dat je een vakantie gevoel hebt, met dit weer wonend aan de kust.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk. Hier was het gisteren in de zon iets te heet, maar ik ben toch uren bezig geweest op mijn krukje. Zeer bevredigend om telkens een lapje grond onkruidvrij te maken.

  BeantwoordenVerwijderen