donderdag 22 juni 2017

Spic & Spam?

Ja, de  SAIL 2017 is begonnen. Gisteren reed ik al even over Willemsoord, de oude Rijkswerf, die nu festivalterrein is. Podia, horeca, meukverkoop etc. Gezellig druk, maar dat wordt de komende dagen een massa mensen. Ik heb genoeg gezien.....
Bijkomend voordeel is dat de hele stad binnen de Linie zeker, een grote poetsbeurt heeft gehad. Alles is oogeruimd, geschilderd, gemaaid, gesnoeid, gebloembakt. Netjes en fleurig ware het niet dat onze vroede bestuurders overgegaan zijn op gescheiden afvalbeheer en dat is bepaald geen succes qua stadsbeleving. Elke 14 dagen wordt Plastic, Blik en Drinkkartons opgehaald, maar een groot deel van de stad kan dat alleen aanbieden in plastic zakken, er zijn nog geen speciale bakken beschikbaar. Voeg dat bij het feit dat er nogal wat huizen/flats zijn die onvoldoende ruimte hebben om dit op te slaan en dan dient zich een groot probleem aan: waar laat je de troep.
Er was een slim mens die ophanghaken uitvond, plastic heroes genoemd, die in de binnenstad op verzamelplekken aan lantaarnpalen ed zijn vastgemaakt, dus daar hangen veel mensen ze op, ook op niet-ophaaldagen. Dan waaien ze niet zo snel de straat door, maar katten en meeuwen hebben het als snackbar ontdekt en dan ligt in no-time de hele omgeving vol met viezigheid en troep. Voeg daar dan nog bij dat de Vuildienst niet erg accuraat is met ophalen en dat meldingen van zwerfvuil vaak niet tot aktie leiden en het mooie SAIL-plaatje wordt stevig verstoord. De graskanten van de grachten werden keurig gemaaid met een ongekend aantal manschappen, maar de stadsvervuiling van dit moment is een modderschuit voor de Helderse vlag.
Ach het zal mijn tijd wel duren. Ik scoot er heel wat op los, en zoek de rustige plekken op en zeil mijn eigen zeeën over.

1 opmerking:

  1. Haha, leuk dat je weet waar iedereen rondloopt de komende dagen.. Zou ook niet meer hoeven hoor.
    Dat vuil, ja dat wordt een drama.
    Hier ook een proef met PMD.. Mag meedoen, niet blij mee. Nieuwe bak gekregen. Hang er maar mooi een grote zak ik dan blijft het netjes. En er is een ondergrondse container voor restafval.
    Papier, GFT werd al apart opgehaald. En glas doe ik zelf in de glascontainer. Een mens kan het er druk mee hebben.. 😉

    BeantwoordenVerwijderen