donderdag 29 juni 2017

Regendagen

O zo nodig, de buien die vallen. Tuin en natuur knappen er zienderogen van op want er is een stevig watertekort. Dat het minder mooi is om op stap te gaan is dan maar jammer, ik vermaak me toch wel. Gister werd de groententas gehaald. Heerlijk, tuinboontjes en meloen en andere zaligheden.
Daarna toog ik naar vriendin J. voor een lange bijpraatsessie. Zij knapt zienderogen steeds meer op na grote beproevingen met haar keel. Maar ze heeft ook een zus een nichtje en een pleegdochter die eveneens met ziekteperikelen te maken hebben en daar vertoefde zij de afgelopen maanden nogal eens. Veel gebeurd dus. Veel om over uit te wisselen.
Ik had nog gebraden kip en gekookte piepers staan, met eten was het  daarom makkelijk, salade erbij, meloen toe, helemaal lekker.
Vanmorgen duik ik eerste mijn bad in om later naar de fysio te rijden. Het is een soort wonder; de klachten zijn in een weekje behoorlijk gereduceerd. Denk dat ik niet veel afspraken meer hoef te hebben.
Hoe ik de rest van de dag ga invullen, zie ik nog wel. Hangt ook van het weer af. De tuin heeft aandacht nodig, maar opruimen in huis blijft een eeuwig durend alternatief. Dichtslibben gebeurt zomaar en versoberen is het mantra. Ik blijf een stiekeme hamster, maar ik ben me er bewust van en rem af zoveel ik kan.

3 opmerkingen:

 1. Goed voor de tuin ja maar ik vind het stiekem ook wel lekker die regen zo af en toe hoor!
  Verzamelen blijft lastig als het in je zit. Ik heb het niet, maar Jan vindt bijvoorbeeld wel mijn keukenkastjes en lades veel te vol, dus heel soms ga ik opeens ontspullen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier loopt ook een hamster rond, die het niet beseft. Tactvol opruimen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat de klachten zoveel minder worden!

  BeantwoordenVerwijderen