zaterdag 17 juni 2017

Het goede leven

Na weer een vals uitzaaiing alarm staat mijn levenswaardering extra hoog. En normaal is mijn levenslust al stevig aan de maat, het kan dus nog bewuster. Ik ben me zeer bewust van de schoonheid en de fragiliteit van het bestaan. Elke ochtend verbaas ik mij over het wakker worden, over dat stukje tijd waar ik gebruik van mag maken en hoe deze oogwenk wederom aan mijn verleden toegevoegd wordt.
Tja, het wonder van het bestaan is onmetelijk.
Ik kijk naar mijn katten, die stevig in het nu staan en leven als zenboeddhisten en wil ook zo zijn. Niet zeuren, gewoon zijn en het volle besef van het moment.
Vanmorgen ga ik mijn kwaliteit van zijn weer extra verhogen met de aanschaf van lekker vers zomerfruit. Heerlijk vitaal eetwerk.
Het lijkt een W-dag te worden, winderig, warm en wolken.Tuin en lektuur. Water met smaakjes van vers spul, salades en vogelzang.
Gister bezocht ik A., buurman van overleden vriend D en zag dat D's huis grondig wordt aangepakt. De schouw is er uit, de keuken met bovenliggende kamer en badkamer gesloopt. Het wordt een heel ander huis en dat is goed. De goede herinneringen blijven.
Vandaag en nu, dat is als fijn zand in je handen .

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk om je levenslust te lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi om te lezen hoe je het leven ten volle omarmt en gewoon geniet van het feit dat je leeft, in het hier en nu.

    BeantwoordenVerwijderen