vrijdag 23 juni 2017

Fijn Den Helder

Terwijl het grootste deel van het land zuchtte onder een hittegolf, kwam de temperatuur hier niet boven de 24°C en bleef meestal zo op en rond de 22° hangen. Met meestal wat wind erbij is dat zomers warm, maar niet heet. Wat zalig!
Gisteren had ik de eerste afspraak met de polsfysiotherapeute. Dat gebouw ligt in een sportcentrum dat niet erg centraal is gelegen, dus een flinke rit met de scoot, wat zomers geen straf is. De lucht betrok al op de heenweg. Ik kreeg een uitgebreide intake door een heel leuk mens en na zeer duidelijke uitleg en huiswerk met heel makkelijke oefeningen, reed ik naar huis. De lucht was donker en vanaf zee klonk een dreigend gerommel. Helemaal droog naar huis redde ik het niet, maar alleen wat druppels laten mij niet smelten. Het was ff raak, een korte heftige onweersbui, die al snel overdreef.
Meteen werd het duidelijk frisser.
Nu, vanmorgen, is het koel. Ik sliep heerlijk en ben van plan eens even met een heldere blik mijn huis te aanschouwen en wat op te ruimen/schoonmaken voor ik de tuin induik.
Zo blij dat de hitte hier niet toesloeg en de voorspellingen duiden op koeler weer en dat is niet slecht. In de natuur hier is de droogte goed waarneembaar, de Harmplassen in de duinen krimpen per dag in, diverse bomen vertonen bruin blad en de grasgebieden zijn geel. Kom maar op regen, je bent broodnodig en ik kan er wel mee leven hoor.
Sail zal evengoed veel bezoekers trekken als het geen strandweer is en een koele periode maakt een mens wakker.
Dit weekend weer een festival  om via de media mee van te genieten, Down the Rabbithole, dus vrlijk vermaak ook geregeld!

2 opmerkingen:

  1. Gisteren was ik met dochter in den Haag en we zaten net in de tuin van lunchroom een 3 uur koffie te drinken toen het begon te druppelen. Ik vind het altijd heerlijk om in zo'n lichte regen te lopen, dochter kon het niet waarderen. Veel gedonder en geknetter en toen we in een winkel met plat dak waren konden we elkaar niet meer verstaan door de harde regen die op dat moment viel.
    Op Tholen is er weer eens niet gevallen helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier geen druppel regen en vandaag nog 27 graden. Gisteren 33. Ik snak naar water en koelte.

    BeantwoordenVerwijderen