woensdag 28 juni 2017

De zee

Gisteren kwam de invallende hulp T voor het laatst. Als het goed is komt komende week de echte vaste nieuwe hulp en dan kan het weer beter tot een routine komen. Hoop dat het klikt.
Daarna besloot ik de eerste Juttersmarkt met een bezoek te vereren. Eerst langs de Wibbera want die had glazen bewaarschaaltjes met deksel in de aanbieding. Kon nog net de laatste bemachtigen.
De braderie was nog wat onvolledig bezet, maar eindelijk flink wat nieuwe kraampjes. Het werd wat saai de laatste jaren. Ook de vrijmarkt was nog half leeg, maar ik verwacht dat met het aanbreken van de schoolvakanties dat ook wel zal aangroeien.
Toen kon ik het niet laten om weer de steven richting de dijk te wenden, de zee is zo verslavend en de duinen dito. De laatste dagen ruikt de zee weer op zijn zee-igst, een geur die leven en dood in zich draagt, oer. Dan voel ik me deel van het Al. De essentie van alles dringt tot in je diepste poriën door en lost je van binnenuit op. Ik zou tot in Frankrijk door willen rijden, dijken, duinen, wind, zon, alle zintuigen overspoeld.
Via de duinen terug. Zandblauwtjes, duinroosjes, vlinders, vogelgezang , die typische geur van geel walstro en rozen, voeding voor de ziel.
Tjonge wat een levenskracht spoelt er over je heen zo op grenzen van land en zee.

9 opmerkingen:

 1. Wat omschrijf je dat mooi, ik zie je als het ware door de duinen rijden en genieten. Je boft dat je bij de kust woont.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè zo dicht bij zee wonen. Lijkt me zo super! Geniet er zoveel mogelijk van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met zo'n beschrijving wil ik eigenlijk ook wel meteen in de auto stappen en naar Frankrijk rijden... Ik heb zelf altijd naast een rivier gewoond, dat mis ik nog wel eens. Het water is toch bijzonder.

  Ook even een vraagje (weet niet zeker of ik het al gevraagd had), zou je misschien de url naar mijn blog in je leeslijst willen updaten? Ik ben natuurlijk een poosje terug overgestapt naar Wordpress en merk dat er daardoor een soort hapering zit in de leeslijst van blogspot. Een keertje opnieuw copy pasten zou moeten werken. Hierbij nog even de url:

  http://www.lekkerlevenmetminder.nl

  Vast erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk hè .Heb jij dat nu ook dat je in je bed al kunt ruiken waar de wind vandaan komt .Over land of zee .En of het hoog of laag water is ? Goudsje blom & Geboen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, mijn slaapkamer ligt aan de zuidkant en ik ruik eerder de tuin.

   Verwijderen
 5. Blijf je ziel maar voeden met ritten als deze, dan krijg je genoeg levenselixer binnen om de koudere maanden te kunnen doorstaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ruik de ziltigheid door het scherm heen. Inderdaad; je levenselixer opwaarderen voor de wintermaanden.

  BeantwoordenVerwijderen