vrijdag 12 mei 2017

Zwerver terug bij af

De dakloze W die vorig jaar met twee honden op de trap van de dijk bivakeerde, komt ws een dezer dagen terug naar Den Helder en zal daar weer zijn domicilie hebben. Het lijkt wel een feuilleton....
Het is tragisch, maar lijkt ook hopeloos. Hij hield door alles heen contact met me.
Eerst verbleef hij met een vriendje die junk is, in Anna Paulowna. Nadat ze daar om onduidelijke , maar voor de hand liggende redenen moesten wegwezen, konden ze een bungalow op een vakantiepark bij Opmeer (regio Hoorn) bewonen. Na drama"s met vrindje, die natuurlijk de boel tilde, bleef W met de honden over, totdat de eigenaar bang voor de honden werd(zo gaat het verhaal) en hij ook daar weg moet. Vergeefse pogingen om iets te huren, om naar Frankrijk te gaan etc. Inmiddels uitgeschreven bij de Gemeente, door geen postadres te hebben geregeld,  waardoor zijn rechtspositie nog verder afbrokkelt en nu is het zover. Hij kan nergens heen, heeft nergens perspectieven, dus de trap is weer in zicht. Hier kent hij nog mensen waarvan hij hoopt dat ze hem helpen. Maar hier dwarrelt ook het niet-deugende vrindje rond en hij heeft geen cent meer in zijn zakken. De honden weg is geen optie voor hem, hoewel hij in wezen ook niet voor de dieren kan zorgen zoals het moet. Uitzichtloos en hij staat voor geen oplossing open. Dus....... drama, de hele maatschappij en iedereen is de schuld, hij niet. Tja, wat er nu gaat gebeuren is ws een rampscenario, want niemand zit op hem te wachten, zoals hij zich opstelt.
Ik zie het somber in voor hem.
Sommigen moeten heel hard vallen voor ze omhoog kunnen kruipen.
En Catweazel is ook al dood...........

4 opmerkingen:

  1. Sorry maar ik moet zo lachen om je laatste zin. Je schrijft zo : Zo gaat het soms zo in het leven van mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt weer een juweel van een laatste zin als is de inhoud verder wel triest. Wat enorm sneu voor de dakloze dat ie gaat vallen.

    BeantwoordenVerwijderen