dinsdag 16 mei 2017

Vreemd

Normaal is de dinsdag de dag van de hulp. Tenminste de ochtend, want meestal moet ik verder uitpuffen.
Nu is een invalhulp, die de komende tijd blijft, op maandagmorgen, fijne dame die hier al eerder kwam als invalster.
Helemaal raar, die maandag en nu een lege dinsdag. Even overweeg ik een kanoroute, maar de zon verschuilt zich en het is winderig, dus meer een klusjes en boodschappendagje. Ook goed, hoor.
Gisteren sprak ik de zwerver, die nu voornamelijk op bankjes op het pleintje vlak bij mijn huis verblijft. Hij krijgt wat hulp van een vrouw die ook niet ver weg woont en dat is ok voor hem. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nogal moe van werd, hij is een energieslurper en dat kan ik slecht gebruiken. De laatste weken was hij veel op Messenger, maar het was duidelijk dat hij vindt dat hijzelf zijn beste hulpverlener is, hoewel hij in de praktijk sterk op anderen leunt en niet veel ondernemingslust toont. Kortom vrij uitzichtloos, al ziet hij dat anders. Beter voor mij om wat afstand te houden.
Vandaag vier ik vooral de hogere temperaturen. Gister kon ik zonder jas even weg, met sandalen aan de ongesokte voeten, dat is prettig, echt.
De katjes trekken ook hun jasjes uit en liggen veel buiten te soezen. Gelijk hebben ze, de levenskunstenaars. Ik zal ze als lichtend voorbeeld gebruiken. Zorgeloos gedompeld in het nu.

1 opmerking:

  1. Als mensen teveel energie kosten is het goed dat je er afstand van neemt. Geniet van de mooie dagen die nog gaan komen.

    BeantwoordenVerwijderen