donderdag 11 mei 2017

Rije rije rije

Het moest er echt van komen, de tweede kanorouterit en de voortekenen waren goed, dus wendde ik de steven naar de dijk met de scoot en karren maar. Heerlijk, visdiefjes die hun steile duikkunsten vertonen, de zon, de wind in de rug, die geur van verse zee..... De grafelijkheidsduinen in en genieten van de oerpaarden en runderen, de plassen, de vogels. Het ene paard dat op een eilandje in het duinmeer stond te grazen in zijn uppie( ze kunnen goed zwemmen). De duinen waar de zomergeur zich aan het ontwikkelen is. Bloeiende meidoorns, veel pijlkruidkers in bloei, een paar spelende konijnen, waar het verder wel konijnleeg schijnt na de grote ziekteuitbraak van de laatste jaren. Een ontvolkte Waterschapsheuvel I en II ( mijn eigen koosnaampjes) maar alles groent en groeit. De eerste duinviooltjes. Ondertussen lekker fruitwater en een notenreep nuttigen op warme plekjes. Via het vakantiepark in Julianadorp naar de kanoroute en hier begon ook het wildplukken; meidoornblad en bloemen, paardenbloemen, weegbreeblad, sparreknoppen, berkenblad, wilgenblad, braamblad, paarse klaverbloemen, brandnetel, madeliefjes, rozenknopjes, bottelroostoppen, ach wat geeft juffrouw natuur toch gul. De eerste verse thee staat te geuren voor mijn neus. De eerste twee dagen verse thee, daarna gedroogd. Gezondheid met slokken.
De tulpen waren al gekopt, de vogels erg aktief, er moeten snaveltjes gevuld. Op de kanoroute had ik wind tegen, die was toch nog fris hier.
Reed via park Mariendal en onder langs Donkere Duinen en langs het Hengstenpad en de duinen van Nieuw Den Helder en Huisduinen en het Schapendijkje terug. Voldaan, want langs de kanoroute bloeiden de eerste tientallen rietorchissen. Duidelijk waar mijn haast om deze route te rijden vandaan kwam, mijn orchisradar doet het nog steeds!
Tjonge, dit mag elke week wel, zo'n rit, dat verveelt me nooit. Nu nog met een demi's jas aan, straks met blote armen en benen. Encore, encore !

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk genieten, ik hoor het al :)...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat kun jij toch van elke dag een feestje maken!
    Knap!
    Heel veeeeeeel mooie tochten gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen