vrijdag 19 mei 2017

Kijken

Herfstig buiten, dus een dagje om inpandige dingen te doen.
Zoals daar zijn; afwas, koelkast en klein opruimgedoe. En niet te vergeten, nog meer achterstallig leeswerk wegwerken, nadenken en wielrennertje kijken.
Nadenken? Ja, over waar ik meer en minder aandacht aan wil geven. Meer aandacht voor het kleine, het goede, het onvolmaakt mooie, onbedoelde schoonheid van details.
Dus beter observeren en absorberen.
Terwijl ik dit schrijf hoor ik kabaal in de tuin, kijk uit het raam en zie de kat van de buren, Bliksem, ruzie zoeken met een bezoekende kat. Bliksem is wat klein, net als mijn katten zwart-wit en ietwat gehandicapt. Hij heeft een bindweefselafwijking, waardoor hij soms slecht loopt. Dat houdt hem niet tegen om de ondernemendste kat van onze tuinen te zijn. Nieuwsgierig en avontuurlijk, op het riskante af. Nu dacht hij de baas te zijn over een muisgrijze ober-kat die tweemaal zo groot is. Gelukkig hoorde de dochter des huizes het gekrijs en kwam hem redden. De grote blies de aftocht en Bliksem ging trots op een schuttingpaal rondkijken of hij zelf Mohammed Ali is.
Dit kleine gebeuren kleurt nu al mijn dag: een Pippi Langkouskat, natuurlijk kan hij alles! Ik kan ook meer dan ik denk, gewoon proberen en kijken waar je uitkomt.

2 opmerkingen: