vrijdag 26 mei 2017

Goede ontwikkelingen

Soms gaan dingen opeens de juiste kant op, gelukkig.
Zwerver W is eindelijk in handen van echte hulpverleners. Er wordt gewerkt aan een postadres, hij krijgt hulp om uit de schulden te komen en heeft kennelijk ingezien, dat hij zelf niet meer uit de problemen wist te komen. Het is een begin, en hij zal nog vaak bokken, maar dit is de enige weg.
Misschien heeft het Meldpunt, een samenwerking van instellingen die proberen zorgvermijders te bereiken, hem nu van de redelijkheid van deze methodiek weten te overtuigen. Zucht, opluchting.
Ook kreeg ik een foto opgestuurd van de woning van overleden vriend D, dat kennelijk opnieuw verkocht is en waarvan het dak verwijderd is. Het wordt nu radicaal aangepakt, zoals nodig. Ik hoop dat het een goed huis wordt dat mensen plezier gaat geven. Het verwrakte huis was een naar monument aan het worden voor mij. Hij heeft nu een toonbaar graf en zijn puinhoophuis wordt gerenoveerd, dat maakt de zaken rond en af.
Wauw dat maakt het voor mij ook makkelijker te hanteren allemaal.
Ik kan nu met mijzelf verder, schoon schip maken met gevoelens van machteloosheid en onafgeleverd en retour gezonden medeleven. Nu is het mijn me-time. Energie die niet meer weglekt en niets oplevert, lekker doorgaan.

4 opmerkingen: